Phil Horsky ny huvudtränare

Vi kan idag meddela att Phil Horsky blir ny huvudtränare i Tranås AIF.

Phil Horsky är 40 år, född och uppvuxen i Wien. Det var också där tränarkarriären inleddes innan det blev en flytt till Sverige och Örebro J20 säsongen 15/16. Mest känd för oss är Phil kanske från Vimmerbys bås där han med framgång ledde laget under tre säsonger (2018-2021). Närmast kommer han från ett uppdrag i italienska HC Pustertal där han inledde säsongen som assisterande tränare, men under säsong tog över huvudansvaret. Kontraktet med Phil Horsky löper under de kommande tre säsongerna.

Vi träffades första gången våren 2018, vi har därefter behållt kontakten med varandra och nu föll alla bitar på plats och en signering på tre år är i hamn. Det känns väldigt inspirerande och helt rätt för oss att Phil ska leda TAIF de kommande tre säsongerna. Phil är en kompetent tränare som ser individen och ställer krav, så hans profil passar och stämmer in på vad vi vill ha, säger klubbchef Stefan Fransson.

Jag är stolt och glad att få ta över Tranås som huvudtränare. Det är en välskött förening med en hög kravbild på sina spelare och tränare. Jag ser fram emot samarbetet med spelarna och sportgruppen och längtar efter säsongsstarten, nu kör vi, säger Phil Horsky.

En längre intervju med Phil Horsky kommer framöver när han är på plats i Tranås.

Vi kan också meddela att målvaktstränare Adam Lundh och fystränare Mikael Axelsson är klara för en ny säsong. Nu återstår en assisterande tränare. Övriga ledare som ingår i staben presenteras inom kort.