Wilmer blir moderklubben trogen

Efter en kortare utlåning till Väsby i den gångna säsongens slutskede, så är det nu klart att backen Wilmer Lindblad förlänger sitt kontrakt med moderklubben Enköpings SK.

När Enköping missat vidare spel i Hockeyettan den gångna säsongen så plockades Väsby in backen Wilmer Lindblad på lån inför kvalserien till Allsvenskan.

På sina tio matcher i Väsbytröjan noterades han för tre assister och fick dessutom se på när Nybro i sin hemmahall säkrade sitt allsvenska avancemang mot just Väsby i kvalseriens sista omgång.

Säsongen i övrigt spelade Wilmer dock i moderklubben Enköping och det var då hans femte raka säsong, om man räknar in säsongen 29/20 då han fördelade sina matcher jämnt mellan Vita Hästen, Vimmerby och ESK.

Och nu är Wilmer alltså klar för en sjätte säsong i moderklubben.

— En otroligt viktig förlängning för oss. Jag är fantastiskt glad att vi lyckats komma överens med Wilmer att han stannar kvar hos oss i ESK, menar sportchef Christian Nordenberg.

Den senaste säsongen var Wilmer ESK:s mest poänggivande back på totalt 14 poäng.

— Superkul med ett nytt år i ESK! Lite revansch från förra säsongen eftersom vi vet att vi kan bättre än resultaten visade. Och för egen del  så känner jag moig i bra form och hoppas fortsätta bidra med poäng och stabilt backspel, kommenterar Wilmer sitt nya kontrakt.

Sejouren i Väsby senast gav en bra erfarenhet för 24-åringen. Laget var med i striden om den allsvenska platsen ända in i slutminuterna av kvalserien, men missade till slut med liten marginal.

För Wilmer var det en bra erfarenhet, att lägga tillsammans med tidigare elva spelade matcher med Vita Hästen i Allsvenskan.

— Det var bra i Väsby men tyvärr så gick det inte hela vägen till Allsvenskan. Men det var en bra erfarenhet som jag tar med mig i nästa säsong och i framtiden. Det var grymt kul att få spela så tajta och bra hockeymatcher, menar Wilmer.

 

Två spelare lämnar ESK

Enköping kan samtidigt meddela att man inte erbjuder några nya kontrakt till Simon Sjöberg och Samuel Lidström.

Simon Sjöberg värvades från Sundsvall och blev lagets näst bästa poänggörare med fyra mål och 13 assister, medan Samuel Lidström plockades in från Surahammar i höstas med fem mål och 11 assister som resultat i den grönsvarta dressen.

ESK vill tacka båda två för deras insatser i klubben och önskar varmt lycka till framöver.

 


Wilmer Lindblad

24 år, back
Moderklubb: ESK Hockey
Tidigare klubbar: Linköping HC, Västerås IK, Örebro HK, Vita Hästen HC, Vimmerby HC och Väsby IK.

Wilmer Lindblad på Eliteprospects >>

ESK:s lagbygge 23/24 >>