Succévärvningen förlänger!

Ludwig Wistén var en viktig orsak till att Mariestads lyft efter jul. Han gjorde först succé som ytter, men skolades under allettan om till center där han kom att bli lagets starkaste speluppläggare. När säsongen summerades så hade Ludwig gjort 30 poäng på 26 matcher och han stod givetvis högt på Carl Johanssons önskelista. Nu är önskan uppfylld, för i samarbete med ICA Oxen Kvantum så kan vi nu berätta att 25-åringen fortsätter i Boiströjan en säsong till.

Ludwig Wistén: Klar för en säsong till!

– Ja det känns jätteroligt! Det ska bli j-t kul att få en hel säsong i Mariestad och bygga vidare på det vi avslutade förra säsongen. Det ska bli riktigt kul.

Hur gick tankarna?

– Jag har tänkt på vad jag vill göra och kände att vi var nära förra året att komma till kvalserien och hade vi varit där så hade vi kunnat utmana på allvar. Så det finns bara en sak, och det är att vi ska gå dit och kriga för att gå upp, det var därför jag vill komma tillbaka.

Har det funnits intresse från andra klubbar?

– Jo det är alltid lite klubbar som hör av sig, men jag kände att jag ville ha tryggheten jag har i Mariestad. Jag känner ledarstaben och gillar sättet vi spelar på och hur vi bedriver den dagliga verksamheten. Det är också ett härligt gäng med spelare, så det var ett lätt beslut att komma tillbaka.

Du kom under säsongen från Teg till Mariestad. Hur var det steget att ta?

– Det var lite att jag ville vara med och spela länge på säsongen och utmana de bästa lagen, så det kändes som rätt steg för mig. Det var väldigt roligt att få vara med på resan under säsongen, denna säsong ska vi ännu längre.

Vad säger du om din säsong?

– Det har gått ganska bra tycker jag. Jag har tagit steg de senaste två åren hela tiden och jag ska försöka hålla i en hög nivå en längre tid, och det känns som ett perfekt ställe att utvecklas på.

Du kom lagom till jul så du upplevde inte den trögare hösten, men du kanske ändå upplevde utvecklingen laget gjorde?

– Absolut, jag var inte med innan skiftet, men i början, första fjärdedelen av allettan, så var det en utvecklingsfas där vi behövde sätta spelet på nytt. Men allt eftersom så satte vi spelet mer och mer och vi spelade vi en riktigt bra hockey och var stabila som lag och spelade en underhållande hockey dessutom, med mycket puck och fart. Det var väldigt roligt att se den utvecklingen. Ronny (Helander) och ”Isse” (Peter Isgren) kunde applicera det nya spelet så snabbt och alla var mottagliga för den förändringen.

Vad tror du det betyder att de nu får en försäsong på sig att sätta spelet än mer?

– Det är jätteviktigt så klart, nu får de mycket tid för att förbereda och vi att komma ihop som lag. Det ser jag som positivt och vi kan säkert bygga vidare på det vi utvecklade förra säsongen.

Apropå utveckling, vad vill du utveckla i ditt spel?

– Egentligen handlar det bara om att fortsätta utveckla den höga nivån i spelet med puck och göra medspelarna bättre. Jag ska försöka vara en del i det här pusslet.

Ja till sist: Vad säger du om lagpusslet?

– Det är det man kollat, vilka som blivit kvar och det känns som att vi har ett väldigt starkt lag. Det är kul att vi lyckats behålla så många, det känns som vi har något bra att bygga vidare på.

Bois sportchef Carl Johansson om Ludwig:

”Ludwig visade från det att han kom till oss i fjol att han är en riktig toppspelare. En jäkla vinnarskalle med sällsynt mjuka händer och smidighet i sitt spel. Ludwig blir en viktig pusselbit i vårt offensiva spel!” 

Av Krister Holm

Foto: Mariestadstidningen