Ludvig Georgsson ansluter till Väsby

En riktigt spännande back är klar för Brödernas Väsby. Vi hälsar den offensivt skickliga backen Ludvig Georgsson varmt välkommen till föreningen. 

Väsbys seriekollega Hanviken har varit en stor positiv överraskning i Hockeyettan de senaste säsongerna. En stor anledning till det finner vi i backen Ludvig Georgsson. Han har under sina två säsonger i den klubben verkligen stått ut – och det mer än bara tack vare sin storlek (194 cm lång och 89 kilo tung).

Ludvig, som fyller tjugotre år i sommar, har nämligen varit en stor offensiv kraft, trots att han spelar back. Det genom att han mer än gärna fyller på i offensiven och där hans offensiva breda register, med bra puckbehandling och vasst skott, gör honom svårstoppad. Den gångna säsongen var han en lysande stjärna på Hockeyettan-himlen, där han verkligen stack ut bland alla de backar som Väsby stött på under säsongen.

Ludvig, fostrad under ungdomsåren i Södertälje SK, som gjort fyra säsonger i Hockeyettan – två i Segeltorp och två i Hanviken – har under sina 144 spelade matcher ett fint poängsnitt på drygt 0,5 poäng per match. Hans storlek och goda fart under skridskorna gör honom även stabil i defensiven och förhoppningsvis kommer han att fortsätta sin positiva kurva i hockeytröjan även hos oss.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Ludvigs intåg till truppen:

– Ludvig är en back vi haft ögonen på nu i ett par säsonger och var en av de bättre backarna vi mött under året i mina ögon. Han är en stor, skridskostark och rörlig back med offensiva uppsidor som kommer addera både storlek och ökad spelskicklighet i de bakre leden.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Erik Kruse