ESK värvar två nya backar

Foto: Jörgen Bergkvist.

Med ett undantag har Enköpings SK hittills bara presenterat förlängningar i sitt lagbygge inför kommande säsong i Hockeyettan. Men nu kan klubben presentera sitt ytterligare två nyförvärv att stoppa in i truppen och det rör sig om ytterligare två backar: Vilmer Holm och Adam Wagner.

Av de 13 spelare som Enköping hittills presenterat i sitt lagbygge så har alla utom en handlat om förlängningar med befintliga spelare.

Undantaget var backen Mattias Eklund som värvats från Surahammar.

Men nu kan ESK alltså presentera ytterligare två nyförvärv och det rör sig om ytterligare två nya backar – nyköpingsbördiga Adam Wagner och skellefteåfostrade Vilmer Holm.

— Här har vi två spelare som kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar. Drivna killar med rätt karaktär som passar perfekt hos oss. Stora och fysiska men ändå med snabba fötter, kommenterar Enköpings sportchef Christian Nordenberg sina två nyförvärv.

21-åringa Adam Wagner har två säsonger med moderklubben Nyköping i bagaget sedan tidigare men kommer närmast från en säsong hos Muik i den finska tredjeligan Suomi-sarja, en liga som närmast kan jämföras med den svenska Hockeyettan.

Vilmer Holm har varit födelseorten Skellefteå trogen i hela sin hockeykarriär och även varit assisterande kapten i Skellefteås J20-lag.

Nu går flyttlasset till Enköping och den första säsongen som senior.

Välkommen till Enköping! Hur kommer det sig att det blev hit du flyttar?

— Jag har fått ett jättebra intryck av klubben. Det verkar vara en seriös förening med schyssta faciliteter, där jag kommer att ha bra förutsättningar för att ta nästa steg i min utveckling. Det passade också bra in eftersom tjejen ska börja plugga i Stockholm till hösten, förklarar Vilmer Holm.

Kan du beskriva din spelstil?

— Jag är en tvåvägsback med främst defensiva kvalitéer även om jag är rätt okej med pucken också. Gillar att spela fysiskt!, hälsar Vilmer.

Med dessa två backar in i truppen så har Enköping nu sex backar på kontrakt.


Adam Wagner på Eliteprospects >>

Vilmer Holm på Eliteprospects >>

ESK:s lagbygge 23/24 >>

 

Vilmer Holm i en match för Skellefteås J20. Foto: Jörgen Bergkvist