Skytteligavinnaren förlänger!

Med tretton forwards signade så trodde nog många att forwardssidan var stängd. Men idag så kan vi dela ut en riktigt härlig vårpresent till alla Boisare då interna poängligasegraren Oscar Tellström nu är klar för ännu en säsong i Boiströjan! Det är 23 mål och 29 assist som därmed fortsätter i Boiströjan, allt i samarbete med Ica Oxen Kvantum.  

Oscar Tellström, klar för en säsong till!

– Ja det stämmer!

Hur har tankarna gått?

– Jag hade en rolig säsong i Bois och känner mig grymt revanschsugen, så jag ser fram emot säsongen.

Du kommer från en riktig succésäsong, det måste du hålla med om?

– Jo det gick bra, vi fick mycket förtroende och det flöt på bra hela säsongen egentligen.

Med tanke på det så måste det funnits en del klubbar som stått på kö för att signa dig?

– Jo det har funnits en del, men jag har trivts väldigt bra i Mariestad och har fått en bra utveckling i klubben, och jag känner att det är rätt plats för mig att utvecklas på. Klubben och jag har samma ambitionsnivå, vi vill framåt, och det känns som ett helrätt val att fortsätta i klubben.

Du spelade en hel del med Jesper Lindén, en spelartyp lik dig och ni verkade passa bra ihop!

– Ja vi tänker hockey lika, vi jobbar båda hårt, är starka på puck, hittar bra pass och gillar att avsluta med, så vi hade bra kemi i vår kedja tycker jag.

Jag var lite orolig ett tag då forwardssidan såg ut att vara fulltecknad…

– Calle har vetat hela tiden att jag trivts bra och att jag såg Mariestad som rätt plats att fortsätta på. Jag är grymt revanschsugen, vi ser ut att få ett riktigt bra lag dessutom och jag ser verkligen fram emot säsongen.

Hur ser du på truppen?

– Calle ser ut att ha fått ihop ett kanonlag! Sandberg är en grym värvning och de andra nyförvärven kommer från bra säsonger med. Dessutom har han förlängt med många av nyckelspelarna från förra säsongen, det finns absolut förutsättningar för att kunna gå långt med det här laget!

Vad gör du i sommar då?

– Jag är hemma hos mamma i Västerås, spelar golf och tränar hårt.

Då får du ha en härlig sommar så ses vi till hösten!

– Detsamma!

Bois sportchef Carl Johansson om Oscar:

”Oscar kom in med en jäkla frenesi i laget säsongen som var, och blev ett utropstecken i hela hockeyettan. Det känns givetvis grymt kul att Oscar väljer att stanna med den genombrottsstyrka och skills han besitter.”

Av Krister Holm