”Har höga förväntningar på kommande säsong”

Hej Ludvig! Först och främst: Varmt välkommen till Brödernas Väsby.
Vad var det som gjorde att du valde att ta klivet över till oss?

– Hej och stort tack! Jag har haft en bra dialog med Tom under en tid och fått ett väldigt bra intryck av både honom och klubben i stort. Den plan, och den tydliga målsättning som presenterades inför kommande säsong, kändes som ett helt rätt steg för mig och något man verkligen vill vara med på.

Du har gjort fyra säsonger i Hockeyettan, och det känns som att du tagit stora kliv. Framförallt allt under de två senaste säsongerna med Hanviken.
Vad säger du själv om din utveckling, och vad i ditt spel känner du att du främst utvecklat?

– Jag har haft en god utveckling de senaste säsongerna, framför allt i Hanviken, som var en bra miljö för mig att utvecklas i. Jag skulle säga att jag utvecklat alla delar i mitt spel, men kanske framför allt spelet utan puck.

Hur skulle du annars vilja beskriva dig som hockeyspelare?

– Jag skulle beskriva mig som en stor och kraftfull, offensiv back med stark skridskoåkning och bra förstapass.

Vem är annars Ludvig utanför isen, och vad gör du vid sidan om hockeyn?

– Utanför isen tycker jag om att spela golf, umgås med familj och vänner och uppskattar alltid ett gott surr i omklädningsrummet. Vid sidan om hockeyn har jag under de tre senaste åren suttit i skolbänken. Jag har studerat Sport Management och tar examen nu till sommaren.

Du har ju mött Väsby ett antal gånger under dina fyra säsonger på nivån.
Hur har det varit att möta oss och vad tycker du kännetecknat oss?

– Jag tycker alltid att det har varit väldigt kul att möta Väsby. Dels för att det varit ett av de bästa lagen man mött under säsongen, dels för att det varit många tuffa och jämna matcher.

Såg du några av Väsbys matcher i kvalserien till Hockeyallsvenskan och om: vad tyckte du om de matcherna?

– Jag var på plats den inledande matchen mot Piteå, där jag tycker man gör en bra insats och vinner rätt komfortabelt. Sedan kollade jag även den sista matchen mot Kalmar på TV. Det var en riktigt spännande match med tanke på förutsättningarna och jag tycker det syntes på båda lagen att det stod mycket på spel.

Vad har du nu för förväntningar inför kommande säsong?

– Mina förväntningar på kommande säsong är höga. Jag tror och hoppas att vi ska ta oss väldigt långt, få spela många roliga och viktiga matcher och förhoppningsvis ta oss hela vägen!

Slutligen Ludvig: Vad kan vi förvänta oss av dig i Brödernas Väsbys dress säsong 2023/2024, och vad har du att säga till alla fans som följer oss?

– Jag kommer göra allt jag kan för att laget ska vinna så många matcher som möjligt. Sen hoppas jag att jag ska kunna bjuda på något fint mål också. Jag hoppas att så många som möjligt kommer stötta oss under säsongens gång, så ska vi bjuda tillbaka med riktigt bra ishockey!

// Ludvig Georgsson

Vid pennan:
Krister Holmgren

Foto: Erik Kruse