ESK presenterar ytterligare fem spelare i lagbygget

Enköping kan idag presentera ytterligare fem spelare till sitt lagbygge för kommande säsong i Hockeyettan. Fyra av dem är förlängningar och ett är nyförvärv.

Det går fort i hockey, och i Enköpings lagbygge är inget undantag.

Idag kan klubben presentera en hel femma, två backar och tre forwards, och av dem är det två viktiga rutinerade pjäser som blir kvar i laget.

 

ROBIN ”SKUGGAN” NILSSON

Fjolårets lagkapten är klar för de kommande två säsongerna. En viktig pjäs i laget med fem säsonger i Allsvenskan och tio säsonger i Hockeyettan på sitt CV.

 

DANIEL ANDERSSON

Assisterande lagkapten ifjol och ännu en viktig pjäs som nu förlängt ett år. Har sju säsonger i ESK-dressen bakom sig och har till och från toppat lagets interna poängliga genom åren.

 

LEO KRANTZ

Den unga talangen Leo Krantz har nu skrivit sitt första A-lagskontrakt! En ESK-fostrad kille från barnsben som fick chansen i representationslaget under den gångna säsongen och han belönas nu med ett A-lagskontrakt på ett år.

 

AUGUST SANDELL

Efter några skadefyllda säsonger kom unge August äntligen till rätta den gångna vintern och noterades för nio poäng på 31 matcher. Nu har han förläng med moderklubben ett år till.

 

VICTOR SÖDERHOLM (ny)

Så även ett nyförvärv, som hämtas in från Örnsköldsvik i Hockeyettan. Backen född 2001 kommer närmast från två säsonger i Örnsköldsvik men spelade under junioråren med Timrå i landets högsta juniorliga. Han har AIK Härnösand som moderklubb.

 

Med sin rutin är såklart förlängningarna med fjolårets kaptensduo Robin Nilsson och Daniel Andersson extra viktiga. Tillsammans har dom två spelat 406 matcher i ESK genom åren och det är en statistik som talar sitt eget språk.

Nyförvärvet Victor Söderholm har varit assisterande kapten i Örnsköldsvik de två senaste säsongerna. ESK:s sportchef Christian Nordenberg ser det här nyförvärvet som ganska lika det senaste nyförvärvet från Skellefteå, Viktor Holm.

— Båda har haft kaptensroller i sina senaste lag och båda är storväxta fysiskt starka backar som ändå har snabba fötter, menar Christian.

ESK har nu två målvakter, åtta backar och tio forwards på kontrakt. Se hela lagbygget på länken nedan.

 

ESK:s lagbygge 23/24 >>