Lukas Isaksson, Markus Magnusson (mitten) och Pontus Eklöf (th). FOTO: LEIF HELLERIN & OLIVER ÅPSTRÖM

Kan tappa en toppforward till – Eklöf lockas av spel i allsvenskan * ”Riktigt kul om även han får chansen” * Nye backen berättar – därför blev det Tranås

En spetsforward är redan förlorad.

En annan är på väg bort.

Tranås riskerar att tappa också Pontus Eklöf, 25, till HockeyAllsvenskan. 

– Han har gjort jättebra säsonger för oss, och det är positivt för vår verksamhet om vi kan leverera spelare, säger klubbchefen Stefan Fransson.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Egna produkten Lukas Isaksson, 23, har varit en toppspelare i ligan för Tranås de tre senaste säsongerna och har snittat över en poäng per match (98 poäng på 96 matcher).

I förra veckan berättade han för Tranås Tidning att han sökte en ny utmaning. 

– Man strävar alltid för och siktar mot att bli bättre för varje säsong och varje år. Det är inget att sticka under stol med att jag siktar på att ta nästa steg i karriären. Jag vill se hur långt jag kan ta mig inom hockeyn, sa han då.

Nu kommer chansen.

Forwarden blev på fredagen klar för allsvenska Tingsryd, där han får förre Tranås-coachen Arto Miettinen som tränare.

Ett tungt tapp för Tranås – och det kan komma ett till.

Pontus Eklöf, 25, interna poängkungen förra säsongen (38 poäng på 30 matcher), är på väg till allsvenska Västerås, något som sajten kmhockey.se var först med att rapportera.

Eklöf har på fem säsonger i Tranås snittat över en poäng per match (178 poäng på 171 matcher).

Klubbchefen Stefan Fransson gläds med sin forward. 

– Jag har pratat med Pontus, men vi har ingen pågående dialog utan han vill vänta och se om det kommer något anbud. Även han har en önskan och en dröm om att spela i allsvenskan, och vi kan inte hindra någon från det. Det är i stället riktigt kul om även han får chansen. Han har gjort jättebra säsonger för oss, och det är positivt för vår verksamhet om vi kan leverera spelare, säger Fransson till Tranås Tidning. 

Men allt är såklart inte negativt i Tranås.

De värvade på måndagen in rutinerade backen Markus Magnusson, 27, med nio säsonger och över 250 seriematcher i ligan, från topplaget Piteå HC.

Magnusson – som också spelat i ligan för Wings, Kalix, Lindlöven Nyköping, Boden och Kiruna IF – har gjort 138 poäng på 261 seriematcher i Hockeyettan, men fick stora delar av förra säsongen förstörd av en axelskada och gjorde inte comeback förrän sent in i kvalserien. 

Till hösten ska han dock vara fullt återställd och ser fram emot det nya äventyret i Småland.

– Jag fastnade framför allt för upplägget som innebär att vi ska träna tidigare på dagarna. Det gjorde att det tippade över ännu mer till Tranås fördel. Det blir intressant att testa ett nytt upplägg där man inte jobbar hundra procent. Dessutom vet jag att det med Phil (Horsky) som tränare är seriöst bakom orden som sägs, säger nyförvärvet till Tranås Tidning.

Tranås, där alltså Phil Horsky blir ny tränare, har just nu två målvakter, sju backar och sju forwards på avtal för 23/24.

Silly season-special i Hockeyettan våren 2023 * Klara övergångar * Förlängningar * Senaste surret