Laddar för ny säsong – på bondgården

Ludvig Christoffersson är klar för sitt fjärde år i KIF.

– Det känns jättekul. Jag trivs väldigt bra i laget och i Kiruna, säger den 24-årige målvakten.

Men innan säsongen startar laddar han upp batterierna – bland annat hemma på bondgården.

 

Då var den första målvakten kontrakterad inför nästa säsong. Kiruna IF ser en enorm potential i Älvsbykillen Christoffersson. Det märks tydligt när hemsidan pratar med sportchefen Thomas Jatko.

– ”Ludde” vet vad som krävs för att nå toppen. Och jag tror att han kan bli en toppmålvakt i Hockeyettan redan nästa säsong, säger Jatko och fortsätter:

– När Filip blev skadad fick Ludvig ta ett stort ansvar för laget och det gjorde han riktigt bra under förra säsongen. Jag är jätteglad över att han väljer att förlänga och fortsätta satsa på sin ishockey hos oss.

 

Det innebär att Christoffersson går in på sin fjärde säsong i KIF-tröjan. Tiden går fort.

– Det känns som att det var nyss som jag flyttade hit. Jag känner inte att jag har någon anledning att flytta på mig. Jag trivs bra i laget och på jobbet och jag tror att jag får fina möjligheter att fortsätta att utvecklas här, säger han.

Under förra säsongen fick han för första gången smaka på att spela Allettan. Christoffersson har fått mersmak och siktar så klart att få göra det även kommande säsong.

– Det var kul att spela ett snäpp högre upp. Det var en stor läropeng för mig och för laget, summerar han.

Innan jakten på nästa allettanplats börjar väntar ett sommarlov från ishockeyn. ”Ludde” kommer att jobba mycket i sommar. Dels på Kiruna håltagning, där han normalt huserar. Men som vanligt kommer han även att jobba ”hemma” på bondgården utanför Luleå. Det är något han trivs väldigt bra med och som han har gjort sedan han var en liten kille.

Gödsla, så, skörda, köra traktor och ta hand om djuren.

Bondesysslan är mer en livsstil än ett jobb och Ludvig Christoffersson hjälper gärna till när familjens sysslor kallar.

– Det är ett roligt och varierande jobb. Men det tar en massa tid, så man måste brinna för det om man ska ha en bondgård. Det är 24-7 som gäller och det är mer en livsstil än ett arbete. Jag känner att jag gärna vill hålla kontakten med morbror och kusinen så därför hjälper jag till på somrarna, säger han.

 

Så med andra ord är det först skördetider på bondgården. Sedan får vi hoppas att Christoffersson och hans KIF skördar många framgångar även på isen när säsongen väl drar igång.

 

Mattias Heikki