Ännu en återvändare till Brödernas Väsby

Han är uppväxt i Upplands Väsby och startade sin hockeybana i Väsby Hockey. Därefter har han varit borta länge från moderklubben men nu står det glädjande klart att Gilbert Gabor är tillbaka där allt en gång började.

Gilbert har hunnit bli tjugosju år och är tillbaka i Sverige igen efter ännu en säsong i Slovakiska topplaget Banska Bystrica. Där har han spelat i hela fem säsonger i två olika vändor och har vunnit mästerskapsguld vid två tillfällen.

Däremellan var faktiskt Gilbert på besök i Renew Arena och det vid ett par tillfällen eftersom han spelade i Västervik samma säsong som Väsby var uppe i Hockeyallsvenskan. Där gjorde sig Gilbert till en populär spelare främst tack vare sin spelstil som kan karaktäriseras som en powerforward. Gilbert jobbar hårt på isen. Har bra fart under skridskorna och tacklar ofta och gärna vilket brukar dra ned applådskaror från läktarna. Han har även en fin storlek där han mäter 191 centimeter i strumplästerna och trycker in sina nittiofem kilo i varje tackling.

Gilbert har varit med om mycket i sin hockeykarriär där han spelat juniorhockey i Malmö, AIK, i kanadensiska högstaligan OHL samt juniorhockey i NAHL i USA. Seniorkarriären har tillbringats i Slovenien, Slovakien, i Sverige och Västervik och nu är alltså Gabriel tillbaka på välbekant mark och is och vi hälsar honom varmt välkommen hem igen.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Gilberts återkomst:

– Gilbert är en spelare jag länge velat ha till Väsby men han har spelat på hög nivå i Europa så det har helt enkelt varit svårt att få ihop en hållbar lösning. Nu var dock situationen lite annorlunda och vi är stolta och glada över att välkomna honom hem till moderklubben. Som spelare är Gilbert en oöm och hårt arbetandes forward med bra fart som jag är övertygad om också kommer kunna bidra en hel del offensivt i denna liga. Förutom att höja kvalitén på isen kommer han också tillföra mycket med sin erfarenhet från spel på en högre nivå med allt vad det innebär.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Per Eliasson