Välmeriterad finsk målmaskin klar för Brödernas Väsby

Nästa spelare in i truppen är en minst sagt välmeriterad herre. För vad sägs om nio säsonger och 322 matcher i den finska högstaligan samt ett JVM-guld med Finland år 2014.

Nu hälsar vi honom, Joni Nikko, varmt välkommen till Brödernas Väsby. Han är en vass målskytt som gjorde tre mål när Finland vann JVM-guld 2014, men visade också i den finska högstaligan att han är en måltjuv, då han under sina nio säsonger där smällde in hela sjuttiofem mål och spelade fram till ytterligare fyrtionio. Klubbarna som den Vasa-födda Joni representerade under sina säsonger i Finland var Lukko, Kaipa samt Saipa innan han inför säsongen 2021-22 vände tillbaka till sin moderklubb Sport Vaasa.

Men den säsongen blev en skadedrabbad sådan

för Joni, som gjorde ett omtag och där han via kontakter hamnade i Sverige och Boro/Vetlanda i januari förra året. Den säsongen handlade mest för Joni om att hitta tillbaka till spelet efter sin skada och inför den gångna säsongen valde han att ta klivet över till Borås i Hockeyettan.

Där hittade Joni tillbaka till formen och i rask takt fick målvakterna i den södra serien känna på hur målfarlig Joni är. Det blev totalt tjugoåtta mål och sexton målgivande passningar för Joni som den gångna säsongen med eftertryck visade upp vilken duktig spelare han fortfarande är.

Joni är född 1994 och fyller 29 år om mindre än en vecka. Han är en reslig vänsterskytt som mäter 188 centimeter och är 95 kilo tung och det ska bli riktigt spännande att följa denna meriterade spelare på nära håll kommande säsong.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Jonis intåg till truppen:

– Joni har gjort en resa senaste tiden där han kämpat sig tillbaka från en jobbig skada som han ådrog sig under sitt sista år i Finland och har sakta men säkert varvat igång här i Sverige. Han har under sejouren blivit bättre och bättre och visade med stor tydlighet denna säsong att han är absolut spets på nivån. Som spelare är han kraftfull, sätter alltid laget främst och besitter ett väldigt bra skott. Han kommer också bli otroligt viktig för gruppen med sin erfarenhet, professionalism och ödmjuka inställning.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Anders Gustafsson