Här är Källströms nya, ”heta” karriär

Efter fem säsonger och tre som kapten lämnar Calle Källström KIF.

Han har nya mål i sikte.

Väldigt heta sådana.

– Kiruna IF är en otroligt fin förening att komma till. Att jag blev kvar i fem år och nu väljer att stanna kvar i Kiruna trots att jag ska satsa på annat säger ju mycket, säger forwarden.

 

Ishockeyn har varit det stora fokuset för Calle Källström ända sedan han började spela som sexåring. Visserligen kommer han att spela vidare med Kiruna City i tvåan eftersom det inte går att släppa sporten helt.

Men nu väntar ett annat prio för hans del.

Den storväxte spelaren ska bli brandman.

Källström har sökt in på en distansutbildning i Härnösand och hoppas att komma in redan till hösten. Kvar i Kiruna blir han med andra ord.

– Jag har velat bli brandman sedan jag slutade gymnasiet. Men jag trivs så pass bra här uppe så jag har ingen lust att flytta, säger han.

Varför har du fastnat för det yrket?

– Jag tror att brandmän har samma gemenskap som finns i ett lag. Jag tror att det är ett varierande yrke och så gillar jag att få hjälpa människor.

 

När han trappar ner på hockeyisen kommer det att finnas tid för annat. Calle Källström har blivit en riktig Kirunabo även när det gäller fritidsintressen. Nu kommer han att kunna lägga mer tid på fisket och att vara ute i fjällen.

Så här beskriver han känslan efter att beslutet är taget:

– Det känns skönt på ett sätt men så klart också vemodigt. Man lämnar det som har varit ens liv i närmare 20 år. Det känns tråkigt att inte få åka på resor med de lagkamraterna som man har lärt känna här under de här åren. Jag har haft en fantastisk tid i KIF och fått vara med om mycket, säger han.

 

Så här kommenterar Thomas Jatko Calles beslut att lämna KIF.

– Jag tycker att det är synd men det är bara att respektera hans beslut. Calle har hela tiden kämpat hårt för oss och vet vad som krävs på den här nivån. Jag är glad över att han hittade upp till oss i Kiruna och blivit en Kirunabo. Jag tycker att det är riktigt bra att han spelar vidare i City.

 

Vi alla KIF-are tackar Calle Källström för allt han har gjort för KIF under de här fem åren. Vi är självklart väldigt glada över att han väljer att stanna i Kiruna.

 

Mattias Heikki