Lindén klar efter magisk insamling!

Det finns en magisk kraft hos Bois fans! Och det, tillsammans med ett alldeles utmärkt val av supporterspelare, har gjort att på bara två månader har hela 130 000 kronor skänkts för att göra det möjligt att signa hela ettans bästa spelare (enligt oberoende källa) Jesper Lindén. Hatten av för alla som bidragit, men också hatten av för Jesper Lindén som väljer att bli kvar trots att han med enkelhet kunnat signa för något allsvenskt lag. Just hans sympatiska framtoning i alla sammanhang, och hans visade klubbhjärta, väger nog tungt för att en så ansenlig summa kunnat samlas in. Hemsidan ringde givetvis upp den assisterande kaptenen för att höra hans känslor inför det glada beskedet!

Hur känns det att insamlingen gått i mål, 130 000 kr insamlade?!

– Det känns helt magiskt, det är väldigt häftigt och hedersamt måste jag säga. Det är bara tacksamhet skulle jag säga.

Trodde du det skulle nå upp i såna summor?

– Jag trodde inte alls, jag kunde inte tänka på det, men som tur var har vi hängivna supportrar, det är häftigt att så många velat vara med och bidra!

Hur känns det att officiellt vara en del av laget?

– Jag har väntat på det, det ska bli skitkul! Vi har ett bra lag på gång och det ska bli roligt vara en del av det.

Hur tänkte du egentligen när Calle föreslog att du skulle bli supporterspelaren?

– Det var lite av en chock först, jag blev förvånad, men det är klart att man känner det som en heder att vara ansiktet utåt liksom. Men samtidigt så kommer det en press med det självklart. Så häftigt, men jag har inte kunnat tänka för mycket på det, det går inte, för då blir det jobbigt.

Du känner pressen att du måste leverera?

– Ja så är det absolut, men tidigare år har vi haft supporterspelare utifrån, jag hoppas att supportrarna vill hjälpa till för de vet vad de får av mig. Man jag vill ju utvecklas och bli bättre för varje år. Jag hade en bra säsong förra så det kan bli tufft att toppa.

Ja hur toppar du förra säsongen?

– Alltid svårt att veta hur säsongen kommer gå, det enda man kan göra är att träna så bra man kan under försäsongen och sedan göra det bästa man kan under säsongen, och det är det jag alltid försöker göra. Sedan kan man inte spekulera vad det mynnar ut i, men jag vet vad jag kan och ska försöka göra det så bra som möjligt.

Som du var inne på så hade du en kanonsäsong! Jag upplevde att mycket av det berodde på att du hade en bättre skridskoåkning, håller du med om det eller var det bara en synvilla?

– Jag har inte haft den bästa skridskoåkningen, det är inte den jag bygger mitt spel på, men jag har jobbat mer med styrkan i benen. Jag har inte ändrat i tekniken eller så, så jag tror inte maxvarvet runt isen går så mycket snabbare. Men när det går bra så är det lätt att känna sig piggare, så det kan ha bidragit till den känslan.

Men man är inte bättre än omgivningen tillåter heter det, vad har du att säga om din omgivning?

– Otrolig! Vi fick lira tidigt jag och ”Tellan” (Oskar Tellström) och vi hittade varandra fort, och sedan har jag spelat mycket med Lukas, och av honom vet vad man får, han läser spelet otroligt bra men han är också bra med pucken, betydligt bättre än vad han får cred för. ”Tellan” kom som ett skott och tog ligan med storm, det var bara att försöka hänga på hans tåg. Vi fick bra kemi tidigt och då var det bara att göra det så bra som möjligt.

När du lanserades som supporterspelaren så var det en av de första pusselbitarna in, nu är det så gott som färdigbyggt, hur tycker du det ser ut?

– Otroligt bra ser det ut! Calle (Johansson, sportchef) har gjort ett jättejobb och satt en bra trupp på kort tid. Jag var tidig, men nästan alla var klara tidigt, Calle har ett bra jobb och det ser väldigt spännande ut inför nästa säsong.

Hur taggad är du på en ny säsong?

– Det ska bli skitkul! Det var ett väldigt surt slut, men man vet att livet går vidare. Nu har jag njutit av våren och ser fram emot en varm sommar, men sedan längtar man tills det drar igång i höst igen, det ska bli sjukt roligt.

Blir du kvar i stan under sommaren?

– Jag är i stan till månadsskiftet så länge vi har gemensam träning, sedan drar jag hemåt och är på lite olika platser i juli och slappar och träffar familj och passar på att njuta lite, så både och. Jag kommer vara lite i Mariestad med.

Har du hittat något smultronställe i Mariestad?!

– Ute på golfbanan hatar man inte att vara, jag är där lite för mycket för att vara hälsosamt kanske, hehe, men sedan att umgås med nära och kära vid stranden eller i hamnen är väldigt härligt det med!

”Det är med glädje och stor stolthet över vad våra fans och partners kan åstadkomma tillsammans, som vi nu kan meddela att både vi och Jespers önskan om att spela i Bois går i lås. I Jesper får vi en av ettans vassaste anfallare, mycket mer presentation behövs inte tycker jag. Återigen: Stort tack alla som bidragit. Snart kör vi!”

– Sportchef Carl Johansson

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd