Truppnytt 23/24: Intervju med senaste nyförvärvet Galbavy

Igår kunde vi presentera nästa nyförvärv in i truppen, 24-årige Matej Galbavy! Forwarden, som är av slovakisk härkomst, har spelat i Sverige tidigare då han representerat bland andra Mora IK, Växjö Lakers och Nybro Vikings. I Mora blev det även spel i både Hockeyallsvenskan och SHL. Här nedan följer en kort intervju med honom.

Du är tillbaka i Hockeyettan och nu för att representera Strömsbro, hur känns det?
– Det är skönt att vara i Sverige över huvud taget! Det är jättespännande att kunna spela för en klubb som tagit stora kliv uppåt och vill fortsätta göra det år efter år. Jag har haft en bra diskussion med ”Gnidan” och han brinner för hockey och vill göra allt för att klubben ska framåt. Det uppskattar man som spelare. Det är alltid kul att befinna sig i en sån omgivning.

Med din rutin från bland annat både Hockeyallsvenskan och SHL, vad kommer du bidra med på isen?
– Jag hoppas kunna hjälpa till med det offensiva spelet och se till att sätta dit chanserna man får. Förhoppningsvis kan jag lära och ge råd till de yngre killarna om de undrar något på eller utanför isen.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
– Vi ska ta oss till Allettan och sedan ha en så lång säsong som det bara går och ta en match i taget. Jag tror att Strömsbro har en bra blandning av spelare, båda unga och lite äldre. Så det känns väldigt spännande och jag hoppas att tiden går fort så vi får kliva på is och sätta igång!

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar:
”Matej är en extremt pålitlig poänggörare i ettan. Han har även provat på spel högre upp i ligorna och gjort det bra. Detta kommer göra oss riktigt slagstarka i vinter. Han har kamperat ihop med Mikael Hansson i tre olika lag vilket kommer att underlätta för att hitta kemi från början. Välkommen till Rallarbo, Matej!