Munck klar för ÖHF

Idag kan Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – presentera ett nyförvärv bland forwards.
Oliver Munck handlar det om.
ÖHF och Munck har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023/2024.
– En spelare vi haft på tapeten tidigare och det känns både bra och kul att vi nu lyckats landa det här. Oliver har spännande och intressanta egenskaper som vi tror ska kunna hjälpa oss, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Munck, född 2002, är född och uppvuxen i huvudstaden. Han inledde sitt hockeyspelande i IFK Österåker innan han som ungdoms- och juniorspelare representerade SDE, Lidingö och Sollentuna. De två senaste säsongerna har han spenderat i Nordamerika med New York Aviators där han gjorde 127 poäng på 88 matcher.
– Känns jättekul och inspirerande att ha signerat mitt första seniorkontrakt. Ska bli en rolig utmaning, och framförallt kul, att få möjligheten att komma till Örnsköldsvik och den hockeykultur som finns i staden, säger Oliver Munck och fortrsätter:
– Jag ser mig själv som en spelare som kan göra mål och producera, och på det sättet hjälpa laget. Sedan har jag lärt mig mycket under åren i Nordamerika, att använda kroppen, vara en jobbig forward att möta. Det vill jag vara i ÖHF.

Oliver Munck, som mäter 186 cm och väger 83 kg, kommer i ÖHF spela i tröjnummer 18.

Det aktuella kontraktsläget i ÖHF ser ut som följer:
Målvakter
: 30 Leo Granholm, 32 Felikx Olsson.
Backar: 4 Anton Fält, 5 Elias Hörnquist, 6 Hannes Alander, 12 Oskar Byström, 17 Marwin Wedemo, 20 Kevin Bergkvist, 24 Wille Persson.
Utvecklingskontrakt: Emil Jonsson, Hampus Karlström och Oscar Liv.
Forwards: 11 Erik Molinder, 14 Felix Filipson, 18 Oliver Munck, 22 Oliwer Stensson, 39 Jakob Lundberg, 48 Nils Öberg, 54 Wictor Åhström, 58 Alfons Lundgren, 66 Anton Boström, 72 Axel Ekstrand, 81 Julius Hoglert, 91 Oscar Ingesson.
Utvecklingskontrakt: Elias Boström, Felix Löfdahl, Anton Skogetun och Sander Skröder.

#ÖHF #hockeyettan