Tim klar för återkomst i ESK

Enköpings första nyförvärv på forwardssidan blev klar på onsdagen. Almtunafostrade Tim Friberg, med förflutet i ESK, är klar för de kommande två säsongerna.

Det är  ett bekant ansikte som vi hälsar tillbaka i Bahcohallen till hösten. Tim Friberg har ett förflutet både i ESK:s J20-lag för tio år sedan, men också med A-laget både säsongen 16/17 och 17/18,.

ESK:s sportchef Christan Nordenberg, är mycket nöjd med sitt nyförvärv, som faktiskt är det första på forwardssidan.

— En bra kille i omklädningsrummet, med bra erfarenhet och rutin från ligan. Samtidigt en spelare med spetsegenskaper som bra skott och fin skridskoåkning, menar Christian.

Rutin var det, ja. Som senior har 27-åringen totalt 188 matcher i Hockeyettan, där han förutom ESK tidigare representerat SK Lejon, Teg och nu senast Wings.

Därtill har han en säsong med Casper Coyotes i USA och nu senast tolv matcher Zaglebie Sosnowiec i den polska högstaligan, där han avrundade säsongen efter att ha spelat större delen av säsongen med Wings i Hockeyettan.

Välkommen tillbaka till ESK, Tim!

— Tack, det ska bli jätteroligt. Jag ser verkligen fram mot att ha Bahcohallen som bas igen.

Hur gick tankarna när du valde att skriva på för ESK?

— Det var ”Chrille” som visade tydligt att han ville ha mig i laget. Sedan passade det bra i tiden för mig, bra timing där jag befinner mig i livet ihop med vart både Enköping och jag vill.  Jag tycker ESK har något spännande på gång.

En spelare med bra skott, menar sportchefen.

— Ja, det kan jag skriva under på. Det är nog min främsta styrka och jag ska verkligen försöka vara och nosa på några ”baljor” och bidra offensivt.

Någon annan kvalitét du vill lyfta fram?

— Jag skulle nog påstå att jag ofta spelar med lite finess, vill gärna underhålla publiken.

Du kommer närmast från spel i Polens högsta liga, hur var det?

— Jätteroligt, stor skillnad på att vara proffs på riktigt mot att spela i ettan. Att bara fokusera på att spela. Nu hamnade jag tyvärr i ett av ligans sämre lag, det gick tungt för laget även om jag tycker att jag presterade bra. En väldigt rolig grej i all fall!

Hur bra nivå är det på den ligan?

— Hyfsat bra, men väldigt ojämn. Topplagen är riktigt bra och spelar ju i Champions Hockey League (CHL), där man slog både Färjestad och Rögle i vintras. Men sedan är det ganska långt ner till bottenlagen som mest liknar nivån i Hockeyettan .

Något mer du vill tillägga?

— Ja, det ska bli riktigt kul att få spela ihop med Mattias Eklund igen! Vi spelade ihop en säsong i SK Lejon uppe i Skellefteå, avslutar Tim.

Kontraktet med Tim Friberg är skrivet på 1+1 år. Sånär som på ytterligare en center så är Enköpings lagbygge i övrigt klart för slutbesiktning.


ESK:s lagbygge 23/24 >>