Emil Lindblom gör Wille Åström (t h) sällskap från Kalix till Boden. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

Emil Lindblom klar för Boden * Poängkungen om valet: ”Vill ge mig en stor roll” * Andra värvningen från Kalix på två dagar

Ligans poängkung har bestämt sig.

Emil Lindblom, 23, lämnar Kalix för spel i länsrivalen Boden.

– Boden har verkligen visat att de vill ha mig och den satsningen de gör lockar, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Det har surrats om det under våren och Boden har  varit både öppna och tydliga med att de ville ha in spetsforwarden Emil Lindblom i truppen.

– Vi har haft kontakt med honom en lång tid. Han är ju bäst i landet på att göra poäng i Hockeyettan, så det vore ju tjänstefel att inte höra av sig till honom, sa Birger Sandin, avgående sportsligt ansvarig i Boden Hockey, till NSD förra veckan. 

Och så blir det nu också.

Lindblom presenterades på torsdagen och blir nu, såklart, en av ligans mest hajpade värvningar till kommande säsong.

Emil Lindblom vann hela Hockeyettans poängliga i grundserien (57 poäng på 34 matcher) före Väsbys Carl Wassenius och har snittat över en poäng per match i ligan de fyra säsonger han spelat här (137 poäng på 134 matcher).

Varför det blev Boden? Han förklarar själv.

– Jag har gått och väntat och funderat under en längre tid och haft en hel del att välja på, men till slut lockade Boden mest. Den satsning de gör, med en erfaren tränare (Joakim Fagervall) som tror på mig och vill ge mig en stor roll, avgjorde. Det känns väldigt bra att allt är klart nu.

* Men du har haft en hel del andra anbud från HockeyAllsvenskan, förstår vi.

– Det har funnit intresse, men egentligen inget riktigt konkret och de jag pratat med har väl inte heller kunnat erbjuda en sån roll som jag känner att jag vill ha. 

Så nu blir det alltså en kort flytt – till en länsrival.

* Är det en känslig flytt där uppe?

– Tja, kanske inte helt okänslig i alla fall, det finns säkert nån eller några som kanske inte är så glada på mig. Jag har verkligen haft två fina säsonger i Kalix och allt har fungerat kanon både på isen och utanför, men jag måste tänka på mitt eget bästa nu. Jag vill vara med och tävla och spela viktiga matcher i vår och det tror jag att jag har större chans med i Boden än Kalix.

Planen är nu att flytta till Luleå – där hans flickvän pluggar – i augusti och pendla till Boden.

* Till sist – vad har du och Boden för förväntning på säsongen? 

– Det är lite tidig att säga ännu och det ska ju in fler spelare i truppen, men vad jag fått höra är i alla fall siktet inställt på kvalserien. 

***

Emil Lindblom blir Bodens andra värvning från Kalix på två dagar.

onsdagen presenterades ju också centern Wille Åström, 22, som i fjol gjorde sin poängmässigt bästa säsong i ligan och landade på 21 poäng på 34 matcher.

Han lämnade Boden 2016 och efter tre juniorsäsonger i Modo och fyra säsonger i Kalix i ligan är han klar för comeback i moderklubben.

Text: PeO Larsson 

Så spelas grundserierna i Hockeyettan * Start 29 september – här är premiärhelgens matcher * Spelschemat för alla fyra serierna