Beslut i licensnämden: Teg och Köping flyttas ned – beviljas inte elitlicens för spel i Hockeyettan 23/24 * Läs hela pressmeddelandet här

Besked från licensnämnden dag:

Köping HC och Tegs SK beviljas inte licens för spel i Hockeyettan 23/24 och flyttas ned i seriesystemet.

De två klubbarna har nu två veckor på sig att överklaga beslutet.

Här är förbundets pressmeddelande i sin helhet:

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Två beslut i licensnämnden för HockeyEttan

Licensnämnden för Hockeyettan har i dag 30 juni fattat beslut gällande Tegs SK och Köping HC. Båda klubbarna beviljas ej licens för spel i HockeyEttan 2023/2024 och flyttas ned i seriesystemet. 

Licensnämnden för Hockeyettan (nämnden) har Svenska Ishockeyförbundets (SIF) uppdrag att självständigt pröva om föreningar eller idrottsaktiebolag som tävlingsmässigt kvalificerat sig för spel i Hockeyettan därutöver uppfyller de av förbundet i reglementet för Hockeyettan uppställda villkoren avseende ekonomisk stabilitet, god organisation, ungdomsverksamhet och arenakapacitet.

Tegs SK

Vid prövning inför säsongen 2023/2024 konstaterar nämnden att Tegs SK trots påminnelser inte inkommit med någon av de handlingar som enligt det sagda reglementet ska inges inför nämndens prövning av om föreningen uppfyller de krav som ställs på föreningen enligt gällande licensreglemente. Det har därför inte gått att bedöma huruvida föreningen uppfyller dessa krav.

Köping HC

Vid prövning inför säsongen 2023/2024 konstaterar nämnden att Köping HC trots påminnelser inte inkommit med någon av de handlingar som enligt det sagda reglementet ska inges inför nämndens prövning av om föreningen uppfyller de krav som ställs på föreningen enligt gällande licensreglemente. Det har därför inte gått att bedöma huruvida föreningen uppfyller dessa krav.

Köping har efter tidpunkten för nämndens beslut visserligen inkommit med utskriven resultatrapport respektive balansrapport, dock inte med en reviderad årsredovisning. De handlingar som inkommit efter tidpunkten för nämndens beslut utgör inte skäl för ändring av beslutet.

Beslut

Nämnden har mot denna bakgrund fattat följande beslut.

* Tegs SK kan INTE beviljas licens för spel i Hockeyettan 2023/2024. Tegs SK nedflyttas i seriesystemet.

* Köping HC kan INTE beviljas licens för spel i Hockeyettan 2023/2024. Köping HC nedflyttas i seriesystemet. 

Talan mot detta beslut får föras hos SIFs Appellationsnämnd. Klagoskriften ska ha inkommit till SIF inom två veckor från dagen då detta beslut meddelats.

Kontakt:

Daniel Vargö
Ordförande Licensnämnden för HockeyEttan
[email protected] 

Magnus Mårtensson
Tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet
[email protected]
070-4450424

Så spelas grundserierna i Hockeyettan * Start 29 september – här är premiärhelgens matcher * Spelschemat för alla fyra serierna