Sebastian Walfridsson klar Brödernas/Väsby

Sebastian har spelat 111 matcher i Hockeyallsvenskan. Han var bofast i de svenska ungdoms- och juniorlandslagen och blev NHL-draftad av Washington Capitals år 2017. Nu är Sebastian Walfridsson glädjande nog klar för Brödernas/Väsby.

Värmdöfostrade backen Sebastian gjorde sig ett namn i Hockey-Sverige när han som 16 åring flyttade upp till Ångermanland för att gå på hockeygymnasiet. Han spelade under den tiden i MODO från U16 ända upp till J20 och var under den tiden bofast i småkronorna. Totalt har han spelat 51 ungdomslandskamper och hans lovande ungdomsår gav med sig att NHL-klubben Washington Capitals draftade honom i den femte rundan.

Framgångarna under ungdomsåren gav sedermera Sebastian ett Hockeyallsvenskt kontrakt med MODO där han tillbringade två säsonger med 53 spelade matcher. I Hockeyallsvenskan fortsatte Sebastian även säsongen efter men nu i Södertäljes färger där han spelade ytterligare 52 matcher.

Därefter blev det två framgångsrika säsonger i Hockeyettan med Visby/Roma innan Sebastian inför säsongen värvades till Nybro Vikings. Där var han i högsta grad med och spelade upp laget till Hockeyallsvenskan.

Sebastian har hunnit bli 24 år, mäter 184 centimeter och har 92 kilo som han mer än gärna använder för att trycka fast motståndarspelarna i sargen. Vi är väldigt glada över nytillskottet och hälsar Sebastian varmt välkommen till Brödernas/Väsby.

Sportchef Tom Tärnströms ord om Walfridsson intåg i laget:

– Sebastian är en back jag följt ett bra tag och är en spelare vi länge velat ha hit. Jag fastnade redan för flera år sedan för hans spel i Hockeyallsvenskan där jag tycker att han med en tydlig roll gjorde det riktigt bra, framför allt i defensiven och spelade ett snabbt, enkelt och effektivt spel med puck. Det var också det spelet som gjorde honom till juniorlandslagsman och ett namn för NHL-draften. Vi har nu satt upp en väldigt tydlig plan kring hur vi vill använda Sebastian säsongen som väntar och är övertygade om att det kommer stabilisera upp vår backbesättning än mer.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström

Nyheten presenteras av Sportbloggare.com