Forward från MoDo lånas in

Hudik Hockey och MoDo Hockey har kommit överens om att HHC lånar forwarden Karl Umegård.

Karl har Husum HK som moderklubb och spelade i Örnsköldsvik SK och Järveds IF innan han gick vidare till MoDo Hockey i U15 där han sedan dess spelat tills han blivit senior.

– Det är en utpräglad poänggörare, en väldigt intressant spelare som har en stigande utvecklingskurva. MoDo ser stor potential i Karl, säger Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef HHC.

Föregående säsong stod Umegård för 69 poäng på 46 matcher vilket var flest av alla i J20 Nationell. Han har dessutom gjort 21 matcher för MoDos A-lag där han föregående säsong gjorde sitt första A-lagsmål.

– Jag kände att Hudik Hockey verkar som en bra förening och har bara hört bra saker om staden och om hockeyintresset. Att Hudik också varit med och krigat om allsvenskt avancemang i några år nu och att få chansen att vara med och bidra för att vi ska gå upp kändes spännande. Sen vet jag att det är ett lag som vill ha mycket puck och högt tempo som kommer passa mitt spel. Allt har klickat bra med Hudik sen första kontakten och det ska bli kul att flytta till Hudik, säger Karl Umegård.

Karl Umegård (F)

Född: 2003-09-02.

Vikt: 77 kg.

Längd: 175 cm.

Moderklubb: Husum HK.

Övriga klubbar: Örnsköldsviks HK, Järveds IF, MoDo Hockey U16, J18, J20 & A-lag