”Mina förväntningar är att vi ska ta oss till kvalserien och drömmen är att vi ska ta oss upp i år”

Fredrik Forsberg är en härlig frisk fläkt ute på isen. En fartfylld spelare som direkt blev älskad av fansen i Väsby under den enda säsong han tillbringat hos oss. Därefter har det blivit tre säsonger i Hockeyallsvenskan och tre säsonger i SHL, och senast var han med om ett härligt kval mot SHL med Djurgårdens IF.

Hur dessa har präglat Fredrik och vad han nu har för förväntningar på återkomsten till Upplands Väsby berättar han bland annat om i intervjun nedan. 

Hej Fredrik! Det blev minst sagt ett glädjande besked när du under försommaren blev klar för en återkomst till Upplands Väsby och Brödernas/Väsby. Vad var det som gjorde att du valde att komma tillbaka till oss?

– Jag har pratat en det med Tom och Mackan sedan min säsong med Djurgården tog slut och allt har varit positivt. Väsby är ett lag som vill framåt och ett lag som har något väldigt bra på gång och det är en resa jag vill vara med på.

Sedan din debutsäsong hos oss, 2016/2017, har du hunnit med en hel del; Tre säsonger i Hockeyallsvenskan och lika många i SHL med Leksands IF. Hur känner du att denna tid har utvecklats dig som människa och hockeyspelare?

– Jag känner att jag har vuxit som spelare både på och utanför isen på ett bra sätt. Det har inte alltid varit lätt men det känns som att några motgångar har gjort mig starkare mentalt.

Du satte ett stort avtryck senast du spelade för oss och är en spelare som var väldigt omtyckt. Hur mycket har du följt oss sedan du lämnade?

– Jag har följt Väsby varje år efter att jag lämnade. Jag har inte varit på jättemånga matcher men har ändå kollat på teven när det var Hockeyallsvenskan och sen några matcher på plats.

Du har som sagt varit med om mycket i din hockeykarriär och senast i våras var du med och spelade härligt hockeykval mot SHL med Djurgårdens IF. Hur var det och där du bland annat var med och avgjorde i en av kvalmatcherna?

– Det var riktigt roliga matcher och alla vet hur mycket som står på spel. Det är viktigt att vara påslagen och minimera misstagen för det är oftast det som avgör. Publikfester och magiskt tryck på matcherna.

Vad kan du nu ta med dig oss från alla erfarenheter som du varit med om?

– Jag vill vara en ledande spelare och bidra med mina styrkor. Vill vara en spelare som är med och bidrar både offensivt och vara med när vi ska stänga ner matcher också.

Känner du att du är samma typ av hockeyspelare nu som då och vilken roll önskar du helst när du nu kommer tillbaka till Hockeyettan?

– Känner mig som en mer utvecklad spelare och hoppas på en mer offensiv roll.

Vi befinner oss mitt i sommaren. Hur har din sommar varit hitintills och vad är dina planer för resterande del innan hockeysäsongen tar fart igen?

– Sommaren har varit bra hittills tycker jag. Inga speciella planer, bara jobba lite och förbereda mig för säsongen.

Slutligen Fredrik: Vad är dina förväntningar inför den stundande säsongen och vad har du för hälsning att lämna till alla våra kära supportrar?

– Mina förväntningar är att vi ska ta oss till kvalserien och drömmen är att vi ska ta oss upp i år. Köp säsongskort så fyller vi hallen i vinter – ses där!

// # 27 – Fredrik Forsberg

Vid intervjupennan,

Krister Holmgren