Linus Rotbakken till Brödernas/Väsby

Han var en av de stora hjältarna när Östersunds IK tog steget upp till Hockeyallsvenskan 21/22. Som kapten var han sedan starkt bidragande till att jämtarnas sejour i Hockeyallsvenskan blev flerårigt. Lägg till ytterligare sex säsonger på nivån med Almtuna och BIK Karlskoga samt en i norska högstaligan, och vi har ett minst sagt meriterat backförvärv, som kommer att ge stadga och erfarenhet till Brödernas/Väsby.
Vi säger varmt välkommen till Brödernas/Väsby till Linus Rotbakken. Den Gimofostrade backen är därmed tillbaka i närheten av sin födelsestad, och han är redo att starta en ny hockeyresa, som förhoppningsvis kan få avslutas lika positivt som hans sejour i Östersunds IK.
Linus som har hunnit bli 31 år, och han har tillbringat ett decennium på hög nivå. Han debuterade på seniornivå i Gimo i division 2 redan som femtonåring. Det blev ytterligare en säsong i moderklubben innan hockeygymnasium i Gävle och spel på juniornivå i Brynäs IF tog vid.
Som nybakad senior väntade en säsong i Blekinge och Kallinge/Ronneby i Hockeyettan innan Almtuna lockade tillbaka Linus till Uppland, och där sedan fem raka säsonger i Hockeyallsvenskan väntade. Det blev därefter ett kort gästspel i BIK Karlskoga, en comeback i Almtuna och sedan väntade ett äventyr i norska högstaligan innan tre raka säsonger i Östersund tog vid.
Under alla sina säsonger i Hockeyallsvenskan har Linus varit en högt aktad spelare, och han har under sina totalt 365 spelade matcher legat bakom 109 poäng fördelade på 25 mål och 84 målgivande passningar. Lägg där till 17 inspelade poäng på 43 matcher i Vålerengen samt 74 inspelade poäng på 127 matcher i Hockeyettan.
Sett utifrån det fina facit är Rotbakken en spelskicklig försvarsklippa, som dessutom har goda ledaregenskaper. Detta gjorde han till kapten när Östersunds IK överraskade många och grejade nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan i våras.
Nu väntar en flytt mot hemtrakterna igen och därmed ett nytt hockeyäventyr men nu i Brödernas/Väsby.
Så här säger sportchefen, Tom Tärnström, om Rotbakkens tillkomst till lagbygget:
Väldigt viktigt att få klart med Linus som vi haft en dialog med en tid nu. Han kommer tillföra mycket för oss med sin skicklighet och rutin, säger sportchef Tom Tärnström.
Vid pennan,
Krister Holmgren