Ung back med fina meriter klar

Hudik Hockey och backen Alex Brännstam har kommit överens om ett kontrakt över säsongen 2023-2024.

Alex började sin hockeykarriär i Nacka HK där han spelade hela vägen fram till J18 då han gick till Djurgårdens IF och spenderade hela juniortiden. Han gjorde sedan två år i A-laget där han också varit utlånad till Vita Hästen och Södertälje SK i HockeyAllsvenskan.

– Det är en defensivt bra back som kommer från Djurgårdsskolan. Vältränad, bra skridskoåkare som kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef HHC.

Totalt har Alex gjort 30 SHL-matcher med Djurgårdens IF och över 90 matcher i HockeyAllsvenskan med Södertälje SK och Vita Hästen.

Han har dessutom varit med och tagit VM-guld för Småkronorna i U18-VM 2019 samt varit med i Junior-VM 2020.

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback som har mina största styrkor i defensiven. Det känns väldigt spännande att ha skrivit på för Hudik eftersom de varit med i toppen i flera år och det känns som de vill fortsätta att ta steg framåt och uppåt, säger Alex.

– Under mitt lån till Nyköpings SK ifjol så hade jag Filip Algeman som tränare och fick ett jättebra intryck av honom, vilket ökade mitt intresse att gå till Hudik.

Alex Brännstam (B)

Född: 2001-06-03.

Vikt: 82 kg.

Längd: 184 cm.

Moderklubb: Nacka HK.

Övriga klubbar: Nacka HK U16, Djurgårdens IF J18, J20 & A-lag, Södertälje SK, Vita Hästen, Nyköpings SK, Tre Kronor U18 & U20