Information från Elitblockstränare och sportchef

Nu har A-lag, J20 och J18 varit på is några veckor och nedan informerar respektive huvudtränare om läget samt att sportchef ger mer info kring A-laget.

J18:

Vi går in i vår femte vecka med en positiv känsla och ett fortsatt fokus på att implementera sättet vi vill fungera, både på och utanför isen.

Grabbarna har tidigt gett bra svar på detta och kommer till hallen med glädje och driv att utvecklas.

Kommande vecka inleds med en introduktion av special teams och presentation av lagkaptener. Veckan avslutas med en roadtrip till Dalarna där Mora och Borlänge står för motståndet.

Med ca 1 månad kvar till seriestart ligger vi bra till i processen och gruppen tar nya steg i sin utveckling varje dag. Vi ser med hunger och förväntan fram emot en fartfylld höst!

⁃ Filip Granath, Huvudtränare J18.

J20:

Vi spelade vår första träningsmatch förra veckan borta mot Almtuna som i år gör sin andra säsong i Nationell. Almtuna drog längsta strået och vann med 3-2.

Många nya spelare i år, det var roligt att se flera av dem i spel. Vi jobbar mycket på att få ihop grunden och att promota rätt beteenden.

Till helgen ska även vi åka iväg på roadtrip/teambuilding vilket kommer bli nyttigt.

Det känns som en intressant trupp och vi ser framemot att jobba med dem.

– Leo Åsen, Huvudtränare J20.

A-Lag:

Vi har hunnit vara på is i drygt två veckor nu och vi har övergått till att fokusera mer på spelet i träning. Många nya detaljer som ska implementeras och slipas på.

Truppen känns motiverad och vi tävlar stundtals bra på träning. Vi har en resa att göra och behöver utvecklas varje träning för att bli den grupp vi önskar.

Nu blir det premiär mot Strömsbro på onsdag vilket ska bli spännande. Nästa helg åker vi iväg på teambuilding och match mot Lindlöven. En helg mycket ska hinnas med.

– Fredrik Mälberg, Huvudtränare A-lag

Info från Sportchef:

Lite information kring A-lagstruppen –

Tyvärr fick vi beskedet förra veckan att Johannes Nilsson väljer att avsluta sin ishockeykarriär för att satsa på det civila. En väldigt tråkig nyhet, vi önskar Johannes lycka till.

Klart är även att det inte kommer bli ett fortsatt samarbete med Alexis Binner. Vi önskar honom lycka till.

I och med avhoppet från Johannes är vi igen i fullt rekryteringsmode på fw/c fronten.  Sen tidigare håller vi även på att söka efter ytterligare en back.

August Skiöld och Doglas Barger rehabar fortfarande från skador. August är borta några månader till sedan en operation i våras medan vi hoppas få tillbaka Doglas under oktober. Dessa skador har öppnat upp dörren för många juniorer som fått möjligheten att visa upp sig.

Vi har internt sagt att vi ska ha tålamod med dessa sista pusselbitar. Vi har dialog med ett handfull spelare och hoppas kunna hitta en lösning som passar vår verksamhet och miljö. I den dialogen jag och Fredrik har om nya spelare är vi väldigt överens om vikten av att att få in rätt typ av karaktär när vi adderar till gruppen. Hockeykompetens i sig räcker inte alltid, rätt drivkraft måste finnas där för att det ska bli en match. Att främja rätt beteenden och skapa en tävlingskultur är en viktig del av det dagliga arbete som bedrivs idag. Det ska bli spännande att se laget i spel nu när träningsmatcher nalkas.

⁃ Alexander Ytterberg, Sportchef