Johan Lindholm återvänder till moderklubben Sundsvall Hockey och blir en av ligans tyngsta värvningar inför 23/23. FOTO: LEIF HELLERIN & FLYWOOD STUDIO

Sundsvall sena toppvärvning – Johan Lindholm återvänder till moderklubben * ”Kommer gå in i detta med stort hjärta och hårt jobb i allt jag gör”

Tillbaka till rötterna.

Johan Lindholm återvänder till moderklubben Sundsvall Hockey – och han gör det med viss stolthet och mycket kärlek.

– Det känns otroligt, det var på Gärde allt började, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Höjdpunkter försäsongen

 

Boom. 

Blytung värvning av Sundsvall Hockey med knappt fyra veckor kvar till nedsläpp i Hockeyettan.

Forwarden Johan Lindholm, 26, återvänder till fadershuset och kommer hem med fina meriter från både SHL (elva matcher), HockeyAllsvenskan (95 matcher) och Hockeyettan (125 poäng på 161 seriematcher).

– Det känns så otroligt inspirerande att komma hem till moderklubben och få vara en del av den resa som klubben är ute på. Jag kommer gå in i detta med stort hjärta och hårt jobb i allt jag gör, säger han till klubbens Instagram-konto.

Johan Lindholm lämnade Sundsvall Hockey för Modo 2014/15 och har sedan dess spelat i en mängd klubbar. 

Han gjorde bland annat två allsvenska säsonger i rivalen Timrå (19/20 och 21/22) innan det blev två fina säsonger i Hudiksvall i ligan (79 poäng på totalt 106 tävlingsmatcher).

Men han har under Hudik-säsongerna bott i Härnösand och pendlingen blev till slut för jobbig.

– Jag har haft två jättebra säsonger där men det blir mycket att pendla fram och tillbaka, säger han till Sundsvalls Tidning.

Nu återvänder han alltså moderklubben och blir såklart en tung värvning – kanske en av ligans bästa? – inför kommande säsong.

– Det känns otroligt, det var på Gärde (Gärdehov, som arenan hette innan den döptes om till Brandcode Center), säger han till ST.

Han blir dessutom ålderman i det unga laget tillsammans med jämngamle Casper Sjödin.

– Det slog mig faktiskt när jag kollade på laget. Jag har spelat med Casper sedan jag var liten, och nu blir vi blir lagets åldermän trots vår ringa ålder. Man får försöka bidra med rutin och erfarenhet, men också vara öppen för att lära sig av de yngre killarna som kommer med nytänk och energi, säger Lindholm till Sundsvalls Tidning.

LÄS MER: Superguide för 23/24 * Spelschemat för grundserierna * Då startar Allettorna och Vårserierna * Datum för slutspelet

25 bästa värvningarna i ligan * Här är expertens val * Om nummer ett: ”Det är en wow-värvning” * Kommentarer om alla!