Bois tog ännu en seger mot ett starkt Troja!

Bois vann även returmatchen mot Troja på bortaplan med 4-6 (1-3,2-1,1-2). Segern grundlades i den första perioden där Bois spelade en glimrande ishockey, och då hade man råd med en lite sämre andraperiod och en kontrollerad tredje, tvåmålssegern kändes ändå aldrig i fara i slutet.

Bois saknade bara tre spelare till matchen. Utöver långtidskadade André Astley Rydberg och Hugo Pettersson även fingerskadade målvakten Isac Ohlsson.

Första perioden

Det märktes att det var ett riktigt laddat Troja som klev ut på isen direkt i den första perioden. Redan de första minuterna hade de delat ut 3-4 riktigt tuffa tacklingar och det var Troja som också tog initiativet inledningsvis. Redan i den första minuten hade de ett instick till mitt i slottet, men Tobias Sandberg var tät. Även det andra läget var Trojas, och det var i stort sett identiskt med det första, men denna gång så limmade Sandberg avslutet. Men efter 4-5 minuter kom Bois bättre in i matchen och Lukas Larsson kommer i en två mot etta, men skottet går klockrent i stolpen. Strax efter det så kommer Bois i en tre mot etta där Reimer ger Joel Thulin ett friläge, men Jesper Eliasson i Trojakassen visar sig på styva linan och räddar.

Det var dock Troja som först skulle få utdelning. Troja vinner en tekning och lyckas behålla pucken i anfallszonen och ett handledsskott från blå letar sig förbi en totalskymd Tobias Sandberg, målskytt Petter Sjökrona. Men Bois replikerade snabbt. Bois jobbar hårt i checkingspelet bakom Trojas mål och pucken rinner in framför detsamma och där står Vincent Reimer och drar en lång dragning i sidled innan han lyfter in en backhand till 1-1. Och bara minuter senare bjuder Bois på riktigt hockeygodis. Tobias Aronsson hittar med en delikat passning från egen blå bladet på en framstörtande Oscar Tellström som kommer fi med en Trojan i ryggen. Han går lite i sidled innan han väljer att passa pucken BAKÅT där en framstormande Ludwig Wistén får helt öppet mål till 1-2. Ursnyggt!

Efter det målet tar Bois över fram till att man åker på en tvåminutersutvisning. Då har Troja ett bra direktavslut, men Sandberg är snabbt över och räddar, och resten reder Bois ut bra. När Bois sedan blir fulltaliga tar man tag i taktpinnen igen och Tellström nedanför förlängd mållinje serverar Lindén en fin passning men direktskottet räddas och när Tellström ska slå på returen får han ingen ren träff utan Eliasson kan rädda.

Men Bois fortsätter jobba hårt och när Oscar Tellström checkar en Trojaspelare så faller han och pucken åker in framför mål. Då håller sig Anton Blomberg påpassligt framme och direktskjuter in 1-3, som är slutresultatet efter den första perioden.

Andra perioden

Det kom att dröja väldigt länge innan period två kom igång, då en ismaskin krånglade. Men när spelet väl kom igång så vare det Troja som fick inleda i powerplay då Bois drog på sig en utvisning i slutet på den första. Och powerplay för Troja kom att prägla perioden, för Bois drog på sig utöver de inledande minuterna i boxplay på sig tre ytterligare tvåminutare. Det gav Troja ett klart grepp om händelserna i den andra perioden och man kom inte bara att reducera, utan även kvittera i spelet med en man mer. Vid 2-3 (Jonathan Wikström)så kommer ett skott från blå och en styrning vid bortre stolpen förbi en chanslös Sandberg, och vid 3-3 så var det ett instick in framför mål och direktskottet sitter vid bortre stolpen, Kevin Engvall var sist på pucken.

Troja var överlag det spelförande laget även mellan utvisningarna, med några få bytens undantag. Vid ett sådant byte så gör Jesper Lindén ett jättebyte när han bryter sig loss från sargdueller ett par gånger om innan pucken kommer upp till Andreas Thelander som passar till Lindén som vänder bort sin back och bryter in på mål. Eliasson räddar dock förstaläget och returen hoppar över Oscar Tellströms klubba. Men när Bois får ännu ett etablerat anfall så kan Anton Blomberg med ett fint pass hitta en framstormande Tobias Aronsson som blir fri med Eliasson och med en backhand lyfter han in den i krysset till 3-4. Efter det drar Bois i slutminuterna på sig sin tredje utvisning och Troja har såväl ett friläge som ett skott i ribban, men något mål blir det inte.

Tredje perioden

Den tredje perioden blev betydligt mer stängt spel än framför allt den första perioden. Det var betydligt mer mittzonshockey och färre klara målchanser. Troja hade kommandot och stångade och stångade mot Bois försvar, men det kändes som om de körde huvudet i vägen bara. Bois spelade starkt i de centrala ytorna i egen zon och Troja hade förtvivlat svårt att hitta in där. Då hade Bois det enklare när de väl var nere i anfallszonen. Bland annat bryter Lukas Larsson in från kanten och från nära håll så avslutar han, men Eliasson fredar både det skottet och returen. Men det är ändå Bois som gör nästa mål, när de får chansen att spela powerplay. Joel Thulin passar Johannes Jämsén vid förlängd mållinje, han bryter in och skottet halvtäcks så det seglar in i bortre krysset.

Efter det stänger Bois ner Troja väldigt bra i mittzonen och har även lite anfall själva. Men med 5-6 minuter kvar så börjar Troja en sista anstormning, och man hittar till slut ett skottläge mitt i slottet, men Sandberg räddar. Man har också ett pass tvärs över isen i anfallszon som ger avslutsläge med backhand, visserligen från svag vinkel, men Sandberg var också bra med över i sidledsförflyttningen. Sandberg var överlag riktigt bra i matchen.

Med tre minuter kvar så plockar Troja ut målvakten och satsar på sex utespelare. Bois håller sig dock hela tiden i skottlinjen, och när Lindén täckt ett skott så kan han ta pucken och slå in den i den tomma kassen till 3-6.

Troja fortsätter dock med uttagen målvakt och kan tröstmåla till 4-6 med 14 sekunder kvar av matchen, ett skott i gubbhörnet av Oscar Nordin.

Summering

En jättebra förstaperiod av Bois följdes av en svag andra och en försvarsmässigt bra tredjeperiod. Så en godkänd insats i alla fall, där det faktiskt var sex olika målskyttar. Bra i Bois var förutom nämnda Tobias Sandberg även Jesper Lindén och Anton Blomberg offensivt, och Tobias Aronsson och Andreas Thelander av backar.

Nu har Bois en veckas spelledigt innan det är dags för derbymatch mot Skövde i Billingehov.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström