Inför matchen: Hudiksvalls HC vs Brödernas/Väsby

Ett tungviktsmöte stundar i Holmen Center under fredagskvällen när två av giganterna på Hockeyettan-nivå drabbar samman.

I ena ringhörnan står hemmalaget Hudiksvalls HC som genomfört en riktigt bra försäsong så här långt och bland annat slagit tillbaka Hockeyallsvenska laget Östersunds IK. I andra ringhörnan finner vi Brödernas/Väsby som tagit idel segrar under försäsongen men som nu får bekänna färg riktigt ordentligt.

För Hudiksvalls HC har i vanlig ordning spänt bågen hårt inför ännu en säsong. Föreningen som varit i en kvalserie till Hockeyallsvenskan tre år i följd och som i de två senaste fallit på målsnöret, siktar så klart högt även i år. Truppen är stark men det känns som att man byggt den lite annorlunda till denna säsong. Det tidigare så kompakta och tunga Hudik känns så här på förhand lite lättare men samtidigt mer kreativt. Stommen är kvar med ledande spelare såsom Eckmyhl, Bjurström, Jansson, Olsén med flera vilket bäddar för stabilitet men nyförvärven är i år lite mer spelskickliga och granna att skåda. Jag talar då bland annat om forna Väsbyduon Lucas Thorstensson samt Lucas Feuk som vi väl känner till hur bra de kan vara i sina bästa stunder. En annan trolig publikfriare har föreningen lånat från MoDo i form av talangen Karl Umegård som producerade flest poäng av alla under den gångna säsongen i J20 Nationell.

Något annat som är nytt i föreningen är att man ställer en helt ny tränarduo på bänken. Det i form av Filip Algeman som närmast kommer från en fin säsong Nyköpings SK. Han kamperar ihop med forna spelaren Viktor Thim och där båda faktiskt spelade tillsammans i Vallentuna under säsongen 2016/2017.

Hudik har som nämnts tidigare gjort en bra försäsong hitintills där de endast spelat mot lag från Hockeyallsvenskan. Först fick de en lektion i effektivitet av Brynäs IF som vann med hela 9-1 men därefter pressade de Östersund borta innan de fick revansch i Holmen Center när de imponerande vann och dessutom gjorde det helt välförtjänt.

Brödernas/Väsby kommer med andra ord bli ordentligt testade vilket man hitintills i träningsmatchandet i ärlighetens namn ännu inte blivit. Laget åker upp till Hälsingland med samma matchtrupp som spelade mot Wings i onsdag men några förändringar kommer det troligen att bli i formationerna.

Matchen sänds på Hockeyettan-Play. Teckna ett abonnemang innan den 15 oktober för att få 50% rabatt första månaden. Anger du dessutom Brödernas/Väsby som ditt lag får klubben 500 kr.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson