Inför matchen: Enköpings SK vs Brödernas/Väsby

Vi är inne i genrepsveckan med dubbla träningsmatcher. Först ut väntar Enköpings SK på bortais innan själva genrepet går av stapeln hemma mot Hudiksvalls HC på söndag.

Men under onsdagskvällen är det dags för spelarna i Brödernas/Väsby att ta bilen nordväst och till ”Sveriges närmasta stad” – Enköping. Där i Bahcohallen väntar ett returmöte med seriekollegorna ESK, som laget för några veckor sedan slog på hemmaisen med de relativt stora siffrorna 7-3.

Stora siffror är annars något som Enköping fått vänja sig med på sistone. De har hitintills spelat sex träningsmatcher, som för lagets del slutat med lika många förluster. Vad värre är för laget är att de på sistone inte alls fått ordning på försvarsspelet. Senast i dubbelmötet mot Surahammar med hemma- och bortamatch så var målskillnaden efter dessa möten hiskeliga 3-13. Utifrån detta tror jag att vi kommer att få se ett ganska tajt och tät spelandes hemmalag under onsdagskvällen.

Tät var också matchen i fredags för Brödernas/Väsbys del. I femtio av de sextio minuterna i Hudiksvall var matchen i princip ett ställningskrig med mängder av närkamper och småfult spel från båda håll. Matchen blev förryckt med alldeles för många utvisningar och värst drabbade det Brödernas/Väsby, som mycket på grund av det, kom ur rytmen. Det gjorde att laget till slut tappade matchen och fick ta bussen hem till Stockholm med en 0-4 förlust i bagaget.

Det lär förhoppningsvis ge en del tändvätska inför de två sista matcherna av försäsongen och där målsättningen nog är att bevisa att laget kan ge mer än vad man presterade i Hälsingland.

Hela truppen är glädjande nog tillbaka i full träning igen, vilket innebär att fullt manskap tar sig till Enköping. Några förändringar kan det även bli i formationerna inför det och där laget sätts under onsdagen.

Enköping meddelar att det är fri entré, men har du inte möjlighet att se matchen live, så sänds matchen på Hockeyettan Play.

Teckna ett abonnemang innan den 15 oktober för att få 50% rabatt första månaden. Anger du dessutom Brödernas/Väsby som ditt lag får klubben 500 kr.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mathias Lindersson