Storseger i Enköping

Brödernas/Väsby studsade tillbaka fint från senast när laget slog tillbaka Enköping på bortais med hela 7-0. Det efter en väldigt kontrollerad insats där laget efter en aningen svag inledning dominerade matchen klart.

Vi börjar trevande första 10 min men sen tar vi över matchen helt och är numret större resterande delen av matchen. Gillar att vi till skillnad från senaste mötet håller ihop spelet på ett bra sätt även i tredje perioden och hjälper Victor att hålla nollan, säger tränare Jesper Kemi.

Tre minuter. Det var i princip vad Brödernas/Väsby behövde i den första perioden för att grundlägga en seger borta mot Enköpings SK. Det blev nämligen tre målglada minuter då laget gick iväg till en 3-0 ledning efter mål av i tur och ordning Fredrik Forsberg, Adam Falk samt Henrik Rommel.

Förutom dessa glödheta minuter var det dock inte en speciellt bra period som laget bjöd på. Faktum var att det var hemmalaget som hade spelet till en början och det tog nästan halva perioden innan passningar började spelas rätt men då kom också spelet bättre till sin rätt från Brödernas/Väsbys sida. Och när pucktempot höjdes så kom de längre anfallen och då trillade även målen in.

Ledningsmålet var vackert när Henrik Rommel hittade in i slottet fram till Fredrik Forsberg som distinkt smällde in Brödernas/Väsby till ledningen.

Utökningen minuten senare, var frukten av en omställning, tre mot två och där pucken gick fint mellan Åsell, Gabor och Falk och där sistnämnda snappade upp sin egen retur och petade in pucken bakom en aningslös hemmamålvakt.

Henrik Rommels 3-0 puck var periodens, om inte matchens vackraste när laget trollade bort Enköping helt i spel i numerärt överläge. Klapp-klapp spel mellan Georgsson, Hägg och slutligen till Rommel som fick helt öppet mål, var en riktig hockeydelikatess.

Under mittakten intensifierades trycket mot hemmalaget som förvisso fick inleda den i numerärt överläge. Men när det var avstädat för Brödernas/Väsbys del så tillbringades stora delar av perioden i Enköpings zon. Backarna blev väldigt involverade i anfallen och det blev också de som gjorde att laget drog iväg med tre ytterligare mål i matchen.

Först var det Sebastian Walfridsson som utökade till 4-0 efter att han smugit upp från sin backposition och där Gilbert Gabor fint hittade in med en väl avvägd passning.

Det tog sedan inte mer än tjugofem sekunder till innan ledningen av uppe på fem. Nu var det Rasmus Sörgardt som testade skottlyckan från blå och där god skymning gjorde så att pucken hittade ända in till nätmaskorna.

Rasmus gjorde precis som hela laget, en väldigt fin mittakt och han repriserade sedan Walfridssons mål när han blev tvåmålsskytt och utökade ledningen till 6-0. Nu var det Christian Hägg som vackert trädde fram med passningen och Sörgardt tryckte till direkt på pucken utan chans för målvakten att hinna med.

Sista perioden hann inte spelas mer än fyrtiotvå sekunder innan Gilbert Gabor gjorde sitt första mål i Brödernas/Väsbys tröja. Det innebar 0-7 på resultattavlan och han dök upp på en retur efter att Calle Åsell i spel i numerärt överläge vräkt sig in mot kassen.

Det skulle sedan visa sig bli matchens sista nätrassel. Brödernas/Väsby kontrollerade sedan den sista perioden väldigt bra och gjorde så att Victor Olsson glädjande nog fick hålla sin andra nolla för säsongen.

Sammanfattningsvis så blev det en skön islossning igen för målskyttet efter att man blivit nollade upp i Hudiksvall. Efter en något trög start på matchen så gasade Brödernas/Väsby på under matchens sista femtio minuter och gav aldrig hemmalaget skuggan av en chans att komma igen.

Plusbetyg ges ikväll till Henrik Rommel, Christian Hägg och Gilbert Gabor som kändes fränast rent offensivt. På backsidan var backduon Rasmus Sörgardt och Elias Ewertzh stabila i par och sedan var det kul att målvakt Victor Olsson återigen fick hålla en nolla även fast han i ärlighetens namn ställdes på få ordentliga prov.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mathias Lindersson