Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Hudiksvalls HC

Under fredagskvällen satte Hockeyallsvenskan igång med stor glöd och på söndag möts två gäng som gärna önskar sig dit. Jag pratar då om genrepet mellan Brödernas/Väsby vs Hudiksvall som blir en bra uppstart för vad som komma skall.

Senast lagen möttes, för precis en vecka sedan i skrivande stund, så blev det en het och grinig historia. Det var mer tjuvsmällar än spel understundom i matchen och tillfällena då lagen spelade fem mot fem var nästan ett tag lätträknade.

Det var en klassisk ”sätta sig i respekt” inför framtiden som utspelade sig och de som då satte sig mest i respekt, var Hudiksvall. Brödernas/Väsby stångade och slet men tappade till slut humöret och skallarna och blev nollade och förlorade till slut med klara 4-0.

Att hålla nollan har annars varit Hudiksvalls melodi på sistone eftersom de i onsdags gjorde likadant mot Sundsvall. På bortais i Medelpad höll de hemmalaget mållösa och drog i den sista perioden ifrån, gjorde två mål och vann således med 2-0.

Brödernas/Väsby spelade också i onsdags och då fick laget fart på målskyttet igen när laget pulvriserade Enköping med hela 7-0. Vi får se om den målhungern kan visa sig även på söndag och om laget kan göra en spelmässig bättre insats än vad laget gjorde i Hudiksvall.

Spelarmässigt ställer laget upp med samma matchtrupp som i Enköping bortsett från Filip Rydström som dessvärre är avstängd under utredning. Det var i den griniga matchen mot just Hudiksvall som Filip blev utvisad mot slutet av matchen och den förseelsen blev sedan orsaken till den utredning som är kring honom.

Matchen startar klockan 16.00 och blir ett bra avstamp inför seriepremiären som är hemma mot Huddinge nästa lördag och vi hälsar alla varmt välkomna till Renew Arena.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mathias Lindersson