Mannes stora roll!

När de två ledande Boisbackarna Johan Frick och Tobias Aronsson inte kunde komma till spel så fick Manne Håkansson en väldigt stor roll i laget. Han spelade mycket i såväl boxplay och powerplay, utöver all tid han fick i spelet 5 mot 5. Och han gjorde det riktigt bra, men han kände det säkert i benen idag. Hemsidan tog ett snack med honom direkt efter slutsignalen. 

Manne Håkansson, 4-5-efter straffar mot Borås, vad har du att säga om matchen?

– En match som är väldigt fram och tillbaka. Det blir en väldigt ryckig match, speciellt i den andra perioden när det var mycket utvisningar. Vi hade lite manfall vilket gjorde några fick spela mycket och andra kanske mindre, men 5-4 mot Borås är godkänt med tanke på att vi hade så många borta.

Du fick spela otroligt mycket nu när Johan Frick och Tobias Aronsson saknades och fick spela många minuter både i boxplay och powerplay bland annat. Hur var det?

– Det är kul att få spela mycket, det är ju det man vill och strävar efter att få spela mycket varje match. Det är det jag tränar för varje dag och då är det kul att få chansen.

Hur jobbigt var det då? För jag tror du klockade över 30 minuters istid idag!

– Det är kul, men det tar också, man känner sig rätt mör nu, och det kommer nog kännas imorgon.

Du fick ta en ledande roll, försökte du agera lite mer ledare på isen med gentemot de yngre killarna som kom in?

– Jag kör mitt race, försöka sprida bra energi både på och vid sidan av isen, att göra min roll och ha roligt på isen.

Upplevde du det lite spänt i första?

– Det var nog mer att du brukar komma ut starkt, det vet vi sedan tidigare träningsmatchen. Men det var vi förberedda på, men kunde ändå stått upp lite bättre kan jag tycka, speciellt i försvarszonen kunde vi agerat mer bestämt, och det måste vi ta till oss inför seriepremiären.

Jag tycker att ni hamnar i den lite mer passiva tärn-uppställningen lite tidigt ibland, att ni skulle sätta dem under lite mer press längre, håller du med om det?

– Ja det kan jag hålla med om, det kan säkert se ut så i alla fall, men Borås är samtidigt otroligt fysiska, det vill mycket till för att kunna flytta på dem framför mål, så då blir det lite automatiskt att man försöker ligga på rätt sida istället för att sälja sig ute vid sargerna, men jag kan förstå att det ser lite passivt ut.

Powerplay, två nya mål idag, skönt att det funkade igen!

– Ja det var skönt, det är viktigt för självförtroendet med, nästa match är det seriepremiär och då är det skönt att det funkar. Vi vet ju att vi har otroligt skickliga spelare så det kommer smälla i powerplay bara vi får ihop det.

Forshaga på lördag, tankar inför den?

– Det ska bli jäkligt kul! Att få spela om poäng, det gäller lite mer och det krävs lite mer. Det är lättare att tagga till, det är stor skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher.

Då hoppas vi ni taggar till ordentligt på lördag då!

– Ja det ska vi göra!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström