En premiär att minnas för Brödernas/Väsby

I den historiskt första matchen i seriesammanhang blev det även en historisk första seger när Brödernas/Väsby inför härliga 1 860 åskådare slog tillbaka Huddinge med 5-2 efter en sett över hela matchen stabil prestation.

-Vi är inte perfekta, i en perfekt atmosfär, men vi gör det som krävs för tre poäng. Vill passa på att tacka alla som var på plats och bevittnade denna hockeyfest, säger tränare Markus Odén.

Nicklas Nousiainen var namnet i den första perioden när Brödernas/Väsby efter densamma hade ledningen med 2-1. Han gick mållös under hela försäsongen men nu hann det inte ens gå fem minuter innan han hittade in till nätmaskorna. Det var dessutom ett psykologiskt viktigt mål för hemmalaget eftersom Huddinge endast halvminuten tidigare tagit ledningen i matchen efter att de omsatt matchens första numerära överläge.

Nicklas styrde in pucken efter att Oliver Lexenberg måttat in en hård puck mot målet. Målet kom lägligt och även välförtjänt eftersom det var Brödernas/Väsby som hade satt tonen på matchen och där Huddinges ledningsmål egentligen var deras första avslut på mål i matchen.

Men mot mitten av perioden kom gästerna upp lite bättre där de framför allt var duktiga på att ställa om snabbt från egen zon. Men mer än några halvchanser skapade de aldrig utan istället var det Brödernas/Väsby som var klart närmare ett ledningsmål. Ett mål som till slut kom och där återigen Nicklas Nousiainen hamnade i huvudrollen. Han dök upp i röran framför Huddinges mål och slog in en retur efter att Calle Åsell stått för ett starkt förarbete och där även Gilbert Gabor med sin tyngd skapade en väg för målet.

Brödernas/Väsby tog fram det tunga gardet från start i mittakten och satte gästerna under ett ordentligt grepp. Redan minuten in i perioden blev Henrik Rommel helt frispelad framför mål men avslutet räddades då av Huddinges målvakt.

Just han stod i fokus då han fick rejält att göra och han gjorde det även riktigt bra men lyckades ändå inte riktigt stå emot när Jonni Nikko gjorde sitt första mål i Brödernas/Väsby-tröjan. I PP fick han till ett hårt direktskott och pucken gled sedan glädjande nog för hans del sakta och sedan precis över mållinjen.

Trycket i Huddinges zon fortsatte och två minuter senare var hemmalaget uppe i en tremålsledning efter att Calle Åsell efter en ordentlig press tyckte in 4-1 med en backhand.

Men efter den  manglingen kom Huddinge lite bättre in i matchen. Brödernas/Väsby slarvade lite i egen zon, spelade lite för svårt och gav nästan Huddinge chanser men Victor Olsson behövde ändå inte ta fram något storspel för att rädda de lägena.

Dock gick han bet i att hålla Huddinge mållösa i deras andra numerära överläge i matchen. Ett spel som gästerna hanterade väl och där de lät pucken gå snabbt mellan spelarna. Till slut satt även reduceringen till 4-2 efter att Anton Kalte lite turligt fått pucken och på tennis slog in den i Victors bortre hörn.

I den sista perioden hade gästerna inget att förlora och gav sitt yttersta för att komma närmare i målprotokollet. Brödernas/Väsby var mest inriktade på att bara försvara sin ledning men blev onödigt passiva till en början. Slarvigt passningsspel i egen zon gav även Huddinge ett övertag och puckarna ven lite olustigt till en början på och runt Victor Olsson.

Men från ett hawaii-läge i spelet, där spelet ideligen vände och det skapades chanser åt båda hållen, så tog Brödernas/Väsby mot mitten av perioden återigen tag i händelserna. Det blev stabilt, ånyo tungt för Huddinge att greppa och det var till slut hemmalaget som var närmare en utökning än att Huddinge skulle reducera i matchen.

Med fyra minuter kvar av matchen kom till slut spiken i kistan när Rasmus Sörgardt dunkade in 5-2 och därefter lade ”bössan” i hölstret. Huddinge var ett slaget lag och även fast de plockade ut målvakten mot slutet och även fick med sig en utvisning i den sista minuten så hotade de aldrig på allvar.

Sammanfattningsvis så får man väl konstatera att den historiska premiären minst sagt blev lyckad. Stundtals härligt tungt spel, grymt tryck på läktarna och så tre poäng som togs hem efter två inledande bra perioder och sedan en till slut stabil sista akt.

Calle Åsell var på ett strålande humör i princip hela kvällen och var inblandad i positiva aktioner i princip hela matchen. Spelade han inte fram var han själv framme och frestade och den goda insatsen gav även tre inspelade poäng i form av ett mål och två målgivande passningar. Tre grisar gjutna till Åsell som visade vägen ikväll.

Två grisar ges till Nicklas Nousiainen som satte tonen i premiären tack vare sina två mål som gav såväl kvittering som ledning i matchen.

Sista grisen tilldelas Oliver Lexenberg som verkligen var på bettet ikväll och gjorde en av sina bästa matcher i föreningen sedan han anlände under fjolårssäsongen. Den främst defensiva klippan var även inblandad i två mål tack vare två fina förarbeten vilket även gav två målgivande passningar.

I övrigt gjorde spelarna i Väsby en stabil match men där jag även vill plussa lite extra för Henrik Rommel, Gilbert Gabor samt för Rasmus Sörgardt som stack ute lite extra.