Förlust i premiären

Det blev tyvärr förlust i seriepremiären borta mot Boden. Vi börjar matchen bra med några fina byten men släpper in 1-0 efter 2.06 i spel 4-5. Resten av perioden är jämn spelmässigt. Det som vi kan nämna speciellt är en jätteräddning av Bodens målvakt Hugo Haas, när Jacob Hansson direktskjuter efter en drömpassning av Teemu Siironen. 1-1 där kanske hade speglat matchen rättvist efter första akten. Skottstatistik 6-5.

I andra perioden spelar grabbarna riktigt bra och äger stora delar av perioden. Tyvärr, mot spelets gång, så gör vi några misstag som straffar sig mot ett topplag som Boden. 1-0 blir 2-0 men efter ett fint powerplay mål så reducerar KIF genom Matias Mustonen till 2-1. Boden gör 3-1 i slutet av perioden.

Skottstatistik 8-11

I tredje perioden gör KIF ett försök att hämta ikapp underläget men i sin iver att jaga mål så går vi bort oss och Boden avgör matchen. I slutet av matchen tar vi ut målvaktens för att försöka sätta lite extra tryck men lyckas inte denna gång.

Skottstatistik 7-11.

1-0, 2.06. Max Wahlgren (Isak Pantzare, Jesper Ylivainio)

2-0, 31.14. Max Wahlgren (Jesper Ylivainio, Isak Pantzare)

2-1, Matias Mustonen (Jacob Hansson-Geidon, Teemu Siironen)

3-1, Isak Pantzare (Jesper Ylivainio)

4-1, Max Wahlgren (Emil Lindblom, Viktor Arespång)

Skottstatistik 21-27 (6-5, 8-11, 7-11)