Övertidsseger mot Vännäs

En försenad match som till slut fick avgöras på övertid där Leon Okonkwo Prada satte 3-2 med sitt första mål i Strömsbrodressen.

Efter att isen strulat så pass på Testebo att vi inte kunde spela där fick vi klartecken att spela den på Monitor ERP Arena. Två timmar försenad startade matchen och där skulle vi få se en repris av gårdagens första mål. Återigen var det Emil Lindgren som höll sig framme på en styrning och blev förste målskytt den här söndagen. Målet kom i numerärt överläge. Gästerna skulle dock få in en kvittering innan periodens slut och vi hade 1-1 i paus uppe på Sätraåsen.

Några minuter in i den andra perioden skulle Vännäs ta ledningen med 1-2 efter att Helmer Oskarsson skickat iväg ett skott som gick in bakom Victor Eriksson i Strömsbromålet. Också det målet kom i spel fem mot fyra.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka i den tredje perioden. Kvitteringen till 2-2 kom efter ett två mot ett-läge när Tim Alverhag hittade fram till Jesper Åhlén Hedenström som även han blev målskytt för andra matchen i rad. Inga fler mål kom i den tredje perioden och matchen fick tas till förlängning för ett avgörande. Där plockade Vännäs målvakten för att få in en man mer på banan. Man hade ett visst tryck i offensiv zon och då skulle Leon Okonkwo Prada egentligen bara rensa pucken ur egen zon men den gled ända in i den tomma målburen på andra sidan isen och därmed avgjorde han matchen med sitt första mål i Strömsbrotröjan.

Vi vill rikta ett stort tack till Brynäs IF med driftpersonal, och speciellt till Monika Blom, för att vi kunde få genomföra dagens match i Monitor ERP Arena!

Strömsbro IF – Vännäs HC 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Skott: 31-30 (6-15, 12-7, 11-8, 2-0)
Utv: 4-12 (0-2, 2-4, 2-6, 0-0)

1-0 (08:50) Emil Lindgren (Joel Holmli, Adam Dahlström) PP1
1-1 (13:14) Axel Blom (Felix Hälldahl, Robin Gren)
1-2 (23:29) Helmer Oskarsson (Marwin Wedemo Nordkvist, Filip Wiberg) PP1
2-2 (45:01) Jesper Åhlén Hedenström (Tim Alverhag, Calle Westerlund)
3-2 (62:01) Leon Okonkwo Prada (Jesper Åhlén Hedenström) ENG