Enköping kammade noll i Tyresö

Enköping åkte på onsdagskvällen till Tyresö och kammade noll mot Hanviken. Noll mål och således också noll poäng blev det och man får därmed fortsätta vänta på första seriepoängen.

Om Enköping förde spelet och hade mest puck i seriepremiären mot Wings i söndags, så var det precis tvärt om i inledningen av onsdagens bortamöte mot Hanviken i Hockeyettans andra omgång.

Här var det hemmalaget som hade taktpinnen i stort sett hela den första perioden och gästerna från Enköping var stundtals rejält tillbakatryckta i egen zon.

Hanviken stod också för periodens enda mål och ESK ska nog vara glada att det inte blev mer än så. Men även om spelet kändes tamt så var man täta i defensiven och höll Hanviken mestadels på utsidan, vilket ju var bra.

Det var ett helt annat ESK som kom ut i den andra perioden. Nu tog man taktpinnen och nu var det ESK som mestadels ägde pucken och hade långa sekvenser i Hanvikens försvarszon.

Den som hade hoppats på någon form av islossning i ESK:s målskytte blev dock besviken. Laget har förtvivlat svårt att sätta sina chanser och man förblir mållösa trots andra periodens spelövertag.

Dessvärre kommer dessutom ett andra baklängesmål med bara 45 sekunder kvar av perioden. Debuterande ESK-målvakten Jonas Eneroth stod för en bra insats i matchen (totalt 40 räddningar!) men just det andra målet var en liten miss då pucken letade sig igenom honom och retsamt rullade över mållinjen.

I den tredje perioden var tendensen lite tillbaka som i den första. Hemmalaget kontrollerade matchbilden och de få målchanser som ESK stack upp i blev…ja, ni har hört det förut: resultatlösa.

Visserligen skapar man några riktigt fina chanser, men när man ska försöka med att ta ut målvakten för spel 6 mot 5, så blir det istället baklängesmål i den tomma buren precis som senast mot Wings (inte heller det är en bra trend).

3-0 slutade matchen och det vara bara att packa bussen för hemfärd i onsdagsnatten.

Nästa match på söndag hemma i Bahcohallen mot Huddinge.

 

Hanviken – ESK  3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Skott: 43-18  (10-5, 15-7, 18-6)