Förändringar i den sportsliga organisationen

Alexander Ytterberg uttryckte en önskan efter sommaren om att gå ner i tid för att prioritera familj och på sikt lämna över det operativa sportchefs arbetet till Fredrik Mälberg.
Då vi i styrelsen haft som fokus att se över alla kostnader var det en tilltalande lösning. Både styrelsen, jag och Alexander var överens om att organisationen skulle bli mer kostnadseffektiv utan att förlora slagkraft sportsligt genom att kombinera Fredriks nuvarande roll. Alexander har därmed påbörjat dialog för en överlämning till Fredrik Mälberg som tar över sportchefsrollen med tillträde vid månadsskiftet.
Ordförande Marcus Waern

Några ord från Alexander:
Då min familjesituation ändrats sedan årsskiftet har min tankar under vår och sommar mer och mer lutat åt att ta ett kliv tillbaka för att kunna fokusera på min familj och primära sysselsättning. Jag är extremt glad över att Fredrik blir den jag får lämna över till. Det är precis rätt person för att driva klubben framåt igen efter senaste årens generationsväxling. För att etablera en träningskultur och driva vårt elitblock med en detaljmedvetenhet kan jag inte tänka mig en bättre efterträdare. Jag kommer följa årets A-lags trupp med spänning. Det är en trupp som jag tror kommer kunna konkurrera på hög nivå samt bana väg för framtida år med stor framgång för föreningen. Jag kommer fortsätta stötta Fredrik vid behov i en konsulterande roll.

Jag vill även passa på att lyfta vår juniorverksamhet som jag tror återigen är på rätt väg. Vi har duktiga tränare på plats och våra intag och rekryteringar till både J18 & J20 har blivit mer precisa senaste året vilket jag tror kommer leda till större framgång.

Jag vill även tacka klubben för förtroendet att leda vårt elitblock de senaste två åren. Det har varit en prövande tid där mycket i verksamheten behövts ses över både sportsligt men även ekonomiskt för att på sikt skapa rätt förutsättningar. Jag är övertygad om att vi är på rätt väg nu och att Fredrik kommer göra ett lika bra jobb som tidigare år i föreningen.

I övrigt vill jag skicka med några ord till hela vår förening. Som klubb har vi senaste åren genomgått förändringar, inte minst nu i somras. Jag uppmanar alla medlemmar, utövare, ledare och funktionärer att ställa upp för varandra och klubben. Be om hjälp och var ödmjuka. Enormt mycket kunskap och kompetens finns att nyttja så länge man är beredd att be om hjälp. – Alexander Ytterberg