Förlust borta mot Piteå

Det blev en förlust även i dagens match efter att Piteå vunnit med 5-2. Målskyttar för oss var Matej Galbavy.

Cirka sex minuter in i den första perioden skulle det första målet komma för Strömsbro denna helg. Det var i spel fem mot fyra som Matej Galbavy avlossade ett skott från målvaktens vänstra tekningscirkel och målnollan var spräckt. Hemmalaget Piteå skulle dock skicka in kvitteringen till 1-1 från nära håll och man tog dessutom ledningen med 2-1 bara 23 sekunder senare på ett två mot ett-läge. Gästerna pressade på för en kvittering i slutminuterna men 2-1 stod sig efter tjugo minuters spel.

Strömsbro kom tillbaka in i matchen och skickade in kvitteringen till 2-2 när Adam Bendrik gjorde sitt första mål i Hockeyettan helt fri i slottet. Det såg länge ut att bli det enda målet under den här perioden men med bara 25 sekunder kvar kunde Piteå återta ledningen med 3-2.

I den tredje och sista perioden ryckte hemmalaget Piteå ifrån och man ökade på sin ledning till 4-2 innan man fastställde slutresultatet till 5-2 med ett mål i numerärt överläge.

Piteå HC – Strömsbro IF 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Skott: 21-22 (6-5, 7-8, 8-9)
Utv: 4-6 (2-4, 2-0, 0-2)

0-1 (05:53) Matej Galbavy (Mikael Hansson, Calle Westerlund) PP1
1-1 (13:01) Carl Holmner Härgestam (Petter Mäkitalo)
2-1 (13:24) Linus Hedman (Rasmus Similä, Carl Holmner Härgestam)
2-2 (24:55) Adam Bendrik (Emil Lindgren, Olle Hellström)
3-2 (39:35) Petter Mäkitalo (Gustav Marnetoft, Joakim Landkvist)
4-2 (46:43) Linus Hedman (Carl Holmner Härgestam, Henrik Claeson)