Straffseger borta mot Sundsvall

Trots ett underläge med 3-1 vände Strömsbro på matchen och vann till slut på straffar med 3-4 efter att Matej Galbavy satt den avgörande straffen.

Strömsbro gästade serieledarna Sundsvall på onsdagskvällen och det var bortalaget som skulle hitta in i målprotokollet först efter att Calle Westerlund skickat iväg ett skott från sin backplats som letade sig in i mål. Det var hans första mål för säsongen.
Markus Sandrud stod för ett par riktigt kvalificerade räddningar och hjälpte sitt lag att behålla ledningen men till slut skulle Sundsvall ändå hitta in med kvitteringen till 1-1, vilket var ställningen efter två perioders spel.

I den tredje perioden tog hemmalaget ledningen med 2-1 och man ökade även på till 3-1 när Johan Lindholm, med hjälp av stolpen, fick in pucken bakom Sandrud. Strömsbro skulle dock hitta tillbaka trots ett tvåmålsunderläge. Calle Westerlund hittade nätet med sitt andra mål för kvällen till 3-2 och när man tog ut målvakten i jakten på kvittering blev det lyckat. Axel Westlund skickade in 3-3 med knappa minuten kvar av tredje perioden och matchen fick tas till förlängning. Där föll dock inga mål och matchen fick komma att avgöras på straffar. I straffläggningen var det Matej Galbavy som satte den avgörande straffen och gav Rallarbo extrapoängen den här kvällen.

IF Sundsvall Hockey – Strömsbro IF 3-4 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 0-1)
Skott: 46-30 (14-7, 13-9, 13-10, 6-3, 0-1)
Utv: 12-10 (2-4, 8-4, 2-0, 0-0)

0-1 (13:47) Calle Westerlund (Mikael Hansson)
1-1 (38:12) Sebastian Kaijser (Filip Wiberg, Johan Lindholm) PP1
2-1 (46:10) Isak Norén (David Åhlin)
3-1 (52:12) Johan Lindholm (Sebastian Kaijser, Filip Wiberg)
3-2 (57:17) Calle Westerlund (Emil Lindgren, Axel Westlund)
3-3 (58:48) Axel Westlund (Matej Galbavy, Owen Sobchak)