Seger hemma mot Kiruna

En stark andraperiod la grunden till segern hemma mot Kiruna idag med 3-1, där Jesper Åhlén Hedenström låg bakom alla tre målen.

Strömsbro tog emot tabellfemman Kiruna IF på lördagseftermiddagen. Man inledde piggt med chanser åt båda hållen. Gästerna hade bland annat en stolpträff och hemmalaget fick två chanser i numerärt överläge men vi hade 0-0 på tavlan i paus.

I den andra perioden behövde hemmalaget bara 35 sekunder på sig att spräcka målnollan. Det var när Jesper Åhlén Hedenström gjorde sitt första mål i matchen när han snodde åt sig pucken som låg lös bredvid Kirunas målvakt. Cirka fem minuter senare skulle samme Åhlén Hedenström öka på till 2-0 när han fick helt öppet mål efter en snygg passning från Mikael Hansson. Målet kom i numerärt överläge. Man skulle också öka på ytterligare till 3-0 efter att Abbe Broberg lagt in en snygg backhand bakom Kirunamålvakten.

Kiruna såg länge ut att förbli mållösa den här lördagen men när cirka tre minuter återstod av period tre lyckades man ändå få hål på Markus Sandrud i Strömsbromålet, men närmare än så kom man inte och Rallarbo vann matchen med 3-1 och alla tre poängen stannade i Gävle.

Strömsbro IF – Kiruna IF 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)
Skott: 36-21 (14-7, 10-6, 12-8)
Utv: 8-12 (0-4, 4-4, 4-4)

1-0 (20:35) Jesper Åhlén Hedenström (Abbe Broberg, Emil Lindgren)
2-0 (25:24) Jesper Åhlén Hedenström (Mikael Hansson, Matej Galbavy) PP1
3-0 (28:14) Abbe Broberg (Jesper Åhlén Hedenström, Jesper Lehman)
3-1 (56:46) Jacob Hansson Geidon (Marcus Runnkvist, Feliks Morozov) PP1

Highlights från matchen hittar ni här

Nästa match spelar vi redan imorgon när Kalix HC gästar oss hemma på Testebo med nedsläpp 16.00!