Seger hemma mot Kalix

6 av 6 poäng inkasserades hemma på Testebo i helgen i och med dagens seger mot Kalix med 3-1.

Strömsbro tog emot Kalix på hemmaplan i veckans tredje och sista match under söndagen. Lagen stod för ett par kvalificerade målchanser under den första perioden, där hemmalaget bland annat hade en stolpträff i slutet av perioden men den förblev mållös.

I den andra perioden skulle dock målen komma, för hemmalaget. Jonathan Backlund inledde målskyttet med sitt första mål för säsongen när han styrde in ett skott från Tim Alverhag. Bara 34 sekunder senare skulle Rallarbo öka på till 2-0 efter att Emil Lindgren skickat in ett avslut från nära håll. Man hade ett bra spel under i stort sett hela perioden och gästerna hade svårt att komma till avslut vilket också syntes på skottstatistiken.

Gästerna pressade på för en reducering i inledningen av den tredje perioden men istället var det hemmalaget som skulle öka på sin ledning. Det var Abbe Broberg som tog in pucken i offensiv zon och passade fram till Mikael Hansson. Han i sin tur hittade Jesper Lehman som avslutade från nära håll och vi hade 3-0 på tavlan. Nollan såg länge ut att förbli intakt för Markus Sandrud men Kalix skulle till slut hitta in med ett reduceringsmål till 3-1 och det blev också slutresultatet. 6 av 6 möjliga poäng spelades hem den här helgen på Testebo!

Strömsbro IF – Kalix HC 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Skott: 35-25 (8-6, 18-8, 10-11)
Utv: 4-4 (2-2, 2-0,0-2)

1-0 (24:20) Jonathan Backlund (Tim Alverhag, Philip Hägerström)
2-0 (24:54) Emil Lindgren (Joel Holmli, Jesper Åhlén Hedenström)
3-0 (43:47) Jesper Lehman (Mikael Hansson, Abbe Broberg)
3-1 (53:09) Conner Jean (Filip Lindbäck, Axel Löfgren)

Highlights från matchen hittar ni här