Dags för ett klassikermöte! Derby hemma mot Boden

Först får vi be alla KIF-fans om ursäkt för att matchrapport från förra helgen utebliv. KIF hade en tung turné med två förluster på två matcher.

 

Dagens matchsponsor: ER-BYGG

 

I matchen mot Strömsbro så började vi helt OK i första perioden, men den andra perioden blev ett mörker med 3-0 underläge. I sista perioden försöker KIF skaka liv i matchen men lyckas bara reducera till 3-1 genom Jacob Hansson Geidon assisterad av Marcus Runnkvist och Feliks Morozov.
Slutresultat Strömsbro-KIF 3-1

På söndag tog KIF turen till Hudiksvall. Den första perioden var tuff för Kiruna killarna och vi ska vara väldigt glada att det står 1-1 när periodvisslan tutar. Målvaktsspelet av Ludvig Christoffersson var lysande första 20 minuterna! Hudik tar ledningen men KIF kvitterar i powerplay genom Alexander Rotmalm assisterad av Hugo Alatalo och Teemu Siironen. I andra perioden steppar KIF upp spelmässigt och Matias Mustonen styr in 1-2 efter en snygg skottpassning av Jacob Hansson Geidon.

1-2 inför sista perioden och hoppet var tänt när vi går in för att stänga matchen och plocka hem poängen i bussen. Hudik vill annat och vänder och vinner matchen rättvist.
Slutresultat Hudiksvall-KIF 6-2

***
Mattias Älvero om helgen

– En tuff helg där vi inte kommer upp i nivå. Vi börjar matchen mot Strömsbro bra och har 11-4 i målchanser efter första perioden. I andra gör vi några misstag som leder till insläppta mål och efter det så tappar vi konceptet. Sista perioden är helt OK. Vi åker mer skridskor och tar över matchen men lyckas inte producera tillräckligt med mål.

– Mot Hudiksvall hade vi stora problem i första perioden. Hade inte Ludde spelat så bra första 20 så hade Hudik lett med 5-0. Efter lite justeringar i paus så lyckas vi genom enklare spel hantera Hudiks presspel bättre och går in med en ledning inför avslutningen. Vi får en riktig tuff start och tappar ledningen direkt och har inte kraften att vända matchen igen.

****
Inför Boden med Mattias Älvero

Hur är status med truppen?
– Willy Halmkrona och Felix Fjällkeborn är fortfarande borta med skador. Vi har lite sjukdomar också men det ska förhoppningsvis inte vara några problem.

Vad kan vi ta med oss från seriepremiären borta mot Boden, förlust 4-1?
– Boden är bra. De har en rutinerad tränare och skickligt lag. De är väldigt strukturerade kombinerat med spelare som har potential att avgöra matcher.

Vi kan ta med oss att vi åkte till Boden och var det spelförande laget. Vi vet att vårt spelsystem fungerar och känner oss trygga i det.

Har ni fokuserat på något speciellt under veckan med tanke på förlusterna förra helgen?
-Vi har tydliggjort vårt försvarsspel. Vi har inte ändrat vårt sätt att spela men tillsammans har vi nu ännu tydligare triggers i vårt spel.

Till sist. Vad blir viktigt för att vinna mot Boden?
– Jag tror vi har ganska bra koll hur Boden vill spela. Lyckas vi hålla oss till vårt spel samtidigt som våra taktiska drag lyckas har vi en bra chans. Utöver det så blir special teams och såklart det laget som vill vinna mest avgörande.

 

Kan du inte närvara på Lombia så kan du följa matchen via Hockyettan Play.  Kiruna IF – Boden HF (Till matchen)

Är du prenumerant på någon av lokaltidningarna NSD eller Kuriren så kan du även följa matchen där. Klicka in på tidningen för att hitta länken till matchen där.