Tung trea bärgades i Kopparhallen

Nio timmar i buss och tre sköna poäng blev resultatet av lördagens besök i Kopparhallen. Segerskytt i den tighta matchen blev Fabian Fahlstedt som gjorde sitt första mål i Hockeyettan-sammanhang.

Det var ett trögstartat Strömsbro som kom ut till spel i Kopparhallen efter nio långa timmar i buss från Gävle till Klemensnäs. Det var hemmalaget som kom ut bäst och följaktligen också tog ledningen genom Kevin Kariander i periodens slutminuter när Jesper Lehman satt utvisad för en tripping.

I den andra perioden kom Rallarbo ut piggare och matchbilden var lik den i den första perioden men med ett Strömsbro-lag som var mer på hugget. Trots en tidig utvisning på en av hemmalagets backar förmådde vi inte att kvittera i det numerära överläget. En kvittering skulle dock komma och det genom vår snabbskrinnare Abbe Broberg som snyggt spelades fram av Jesper Åhlén-Hedenström efter en tilltrasslad situation i det ena sarghörnet. 1-1 efter 40 spelade minuter.

Tredje perioden gick mer eller mindre i Strömsbros färger men pucken ville inte in trots fina lägen för både Tim Alverhag och Owen Sobchak. När klockan tickade upp, förbi 55 spelade minuter kom vi i en fin spelvändning med Emil Lindgren och just nämnde Owen Sobchak. Tredjelänk i spelvändningen och han som gjorde målet: Fabian Fahlstedt. 1-2 och Fabians första mål i Hockeyettan. Det finns onekligen sämre tillfällen att göra sitt första seniormål! Därefter försökte Clemensnäs kvittera med utplockad målvakt men ett tappert försvar lyckades hålla undan och säkra tre viktiga poäng.

Clemensnäs HC – Strömsbro IF 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Skott: 28-29 (15-7, 8-9, 7-14)
Utv: 6-6 (0-4, 2-0, 4-2)

1-0 (18:42) Kevin Kariander (Johan Warg, Ludvig Stenvall)
1-1 (35:40) Abbe Broberg (Jesper Åhlén-Hedenström, Emil Lindgren)
1-2 (55:22) Fabian Fahlstedt (Owen Sobchak, Emil Lindgren)