Clemensnäs fick sota för gårdagen

Ny bortamatch och chans för Hudik Hockey att studsa tillbaka efter gårdagens poängtapp mot Vännäs HC. Efter söndagens match stod det klart att Hudik Hockey bärgat sin andra trepoängare på bortaplan denna säsong. Segersiffrorna blev 5-0 (0–3, 0-2,0–0).

Precis som igår fick Hudik Hockey jubla tidigt och denna gång var det inga tveksamheter att pucken var i nät. Redan efter 58 sekunder så gjorde Jesper Wiberg 1-0 till gästande Hudik. Efter en hög press av bortalaget så landade pucken mitt framför Wiberg som kunde sätta dit 1-0.

Hudik fortsatte att pressa högt och skapa flera bra chanser. Cirka sex minuter in efter återigen en bra press så uppstod en liknande situation som vid 1-0 målet, denna gång landade pucken mitt framför Carl Westberg som tyvärr inte lyckades överlista Albin Edlund i hemmamålet men det skulle inte dröja länge innan nästa Hudik mål kom.

Puckvinst högt i Clemensnäs zon och Christoffer Jansson tog pucken och vandrade in och sköt 2-0 till Hudiksvall efter 7:30. Inte långt efter 2-0 målet så var det dags för Hudiksvall att få jubla igen, medans domaren Robin Byström åkte med handen uppsträckt i luften för en avvaktande utvisning på hemmalaget så stod Hudik för en snabb omställning där Samuel Eriksson hittade Marcus Limpar Lantz som fick göra sitt första mål i Hudik Hockeytröjan.

13 minuter in i första perioden var det dags för matchens första powerplay och det var Hudik Hockey som skulle få chansen med en man mer. Ett powerplay som inte resulterade i något mål denna gång. Med några minuter kvar av första perioden så skapar Hudiks fjärdekedja flera bra chanser men pucken ville inte över mållinjen någon mer gång denna period.

 

Efter första periodens slut så var det nog inte bara undertecknad som hade gårdagens andraperiod på näthinnan och hoppades på en bättre andra period idag.

 

Andra perioden startar med att Clemensnäs skapar en farlig chans som dagens burväktare Oskar Spinnars Nordin gör en fin räddning på. Clemensnäs fortsätter att äta sig in i matchen men efter att Hudik återigen pressat högt tar Samuel Eriksson tillvara på en misslyckad rensning och hänger dit 4-0.

Mindre än en minut efter 4-0 målet så var det dags för hemmalagets första powerplay då Philip Eriksén fick besöka utvisningbåset. Eriksén skulle dock inte behöva känna sig ensam särskilt länge då Carl Westberg kom och gjorde Eriksén besök. Hudik Hockey redde dock ut det efter ett förtjänstfullt jobb i numerärt underläge.

Med sex minuter kvar av andra perioden så trodde nog alla i Kopparhallen att Karl Umegård skulle göra 5-0 efter en fin kombination av honom och Marcus Limpar Lantz men Albin Edlund i hemmamålet ville annat och bjöd på matchens räddning. 17 minuter in i andra perioden så fick Hudik Hockey chansen i powerplay igen och denna gång fick vi se ett 5-0 mål. Ett klapp-klappspel ledde till att Samuel Eriksson gjorde sitt andra mål i matchen och därmed sitt fjärde för säsongen.

 

Med en 5-0 ledning på tavlan inför tredje perioden så spelades den mest bara av. Cirka 8:30 in drabbades bortalagets Henrik Olsén på en utvisning för hakning. Båda lagen skapade målchanser under Clemensnäs numerära överläge. Bland annat hade Hudik två frilägen då Christoffer Jansson blev fri efter en rensning från Hudik zon, det andra friläget fick Adam Byström Johansson efter att ha stulit pucken av en Clemensnäsback. När Hudik fick chansen i powerplay så spelades pucken mest runt och Clemensnäs klarade av det.

Inga större risker togs i tredje perioden, inget av lagen gjorde mål och Oskar Spinnars Nordin fick hålla nollan.

I det stora hela en mycket bra genomförd match av Hudik Hockey. Idag slutar man inte spela efter första perioden utan fortsätter spela matchen igenom.

Nu laddar vi om inför Strömsbro borta på Fredag.

Har du fortfarande inte säkra din plats på supporterbussen? Läs mer här: Buss till Strömsbro

 

Skribent: André Norman-Enström

Fotograf: Håkan Johansson