Ny sexpoängshelg fullbordad

Tre nya poäng stod på spel på söndagens eftermiddag när Rallarbo entrade isen i Vännäs Ishall. Tre stabila perioder gav tre nya poäng och innebär att laget nu ståtar med fem raka segrar!

Det var bortalaget som kom ut starkast när pucken släpptes i säsongens elfte match för Strömsbro. Efter bara några sekunder hade laget sitt första läge för matchen men Westergård i Vännäs-målet räddade. Det skulle dock inte dröja mycket längre förrän pucken hittade in i nät och det i numerärt överläge genom Matej Galbavy. Slovakens fjärde fullträff för säsongen som nu fick god hjälp av hemmalagets back för att överlista Westergård. Därefter jämnades spelet ut en aning och när vi ådrog oss en trippingutvisning fick Vännäs sin chans att kvittera. Ett välspelande försvar kunde dock rida ut det numerära underläget. Kort innan paus fick Mikael Hansson ett kanonläge och han gjorde inget misstag när han utökade ledningen till 0-2 och Strömsbro kunde gå till pausvila med en skön ledning.

Andra perioden var Rallarbos mer eller mindre från periodstart till pausvila. Philip Hägerström hade chanser att öka på ledningen. Så även Owen Sobchak men utan att lyckas överlista välspelande Dennis Westergård i Vännäs mål som höll hemmalaget kvar i matchen vid detta tillfälle. Hemmalaget skulle dock få sin reducering och det i mitten av period tre. Någon större nerv han aldrig sätta sig hos de vitklädda som bara minuter senare kunde sätta 1-3 och fastställa slutresultatet genom Abbe Broberg. Full pott även denna helg och nu ett Rallarbo som parker på tabellen tredje plats efter fem raka segrar.

Vännäs HC – Strömsbro IF 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Skott: 28-30 (10-11, 5-11, 13-8)
Utv: 6-6 (2-2, 2-0, 2-4)

0-1 (3:07) Matej Galbavy (Westerlund, Sobchak)
0-2 (18:57) Mikael Hansson (William Mann, Matej Galbavy)
1-2 (49:33) Anton Hammargård (Ludvig Nilsson, Robin Gren)

1-3 (51:15) Abbe Broberg (Emil Lindgren, Jesper Åhlén-Hedenström)