Komfortabel seger för Hudik Hockey på bortaplan

Hudik Hockey har inte helt övertygat på bortaplan hittills denna säsong, men matchen senast mot Clemensnäs var ett steg framåt där man vann med 5-0. Idag mot Strömsbro var ytterligare ett steg framåt och en ny 5-0-seger (1-0, 3-0, 1-0)Hudik kom ut rejält taggat och tog tag i taktpinnen direkt, och den släppte man aldrig. Med hög fart och en beslutsamhet bet man sig fast i Strömsbros zon långa stunder och skapade en del chanser direkt.

Även om Strömsbro drygt nio minuter in fick ett friläge, men där var Isak Johansson stabil.Första målet kom efter 13.21 när Karl Umegård tryckte in pucken.Strömsbros allra bästa chans i perioden och på hela matchen var en 2 mot 1 situation efter ca 17.30 där Isak Johansson fick sträcka ut och stod för en fantastisk räddning.Hemmalaget åkte i slutet av första perioden på en utvisning vilket Hudik tidigt i andra skulle utnyttja.För det dröjde bara 12 sekunder innan just #12 Christoffer Jansson fick en fin passning från William Eckmyhl och enkelt kom in i zonen och kunde prickskjuta in 2-0.Därefter kom nästa powerplaymål när Adam Byström Johansson, vad det såg ut som försökte hitta en passning över men pucken tog på Strömsbroskridsko och in i mål.Hudik hade ett näst intill konstant tryck mot Strömsbromålet och 3-0 pucken fick hemmalaget att ta timeout.Men istället för någon uppryckning kunde Hudik efter 8.24 göra 4-0 när Philip Eriksén från någon meter innanför blå skickade in pucken upp mot krysset. Ett snyggt mål från backen som gjorde sitt första seriemål för säsongen.Det fick Strömsbro att byta målvakt till den inlånade BIK Karlskoga-keepern Samuel Jonsson.Den tredje perioden blev lite mer avslagen och jämnare, men Hudik hade matchen under kontroll och kunde också gå ifrån till 5-0. Med 4.38 kvar passade Karl Umegård fram Samuel Eriksson som distinkt sköt in pucken.

En stabil match rakt igenom från Hudik Hockeys sida som hade matchen under kontroll från första pucksläpp till sista avblåsning.

Kanske hjälpte också den stora mängd Hudiksupportrar på plats till att ge spelarna extra energi. Hudikklacken höll igång under 60 minuter och var de enda som hördes i Testebo Arena.

Nu väntar en ledig helg innan det är dags för hemmamatch på onsdag. Då kommer Sundsvall på besök i Holmen Center – ett lag Hudik har revansch att utkräva på och en match som brukar innebära mycket folk och känslor.

In och boka din biljett idag.

Foto: Flywood Studio

Skribent: Mathias Berglund