Hudik och Sundsvall har mycket ”gemensamt”

Med två raka 5-0-segrar på bortaplan, senast efter en riktigt stark insats i länsderbyt mot Strömsbro, kommer Hudik Hockey nu tillbaka i hemmahallen för match mot Sundsvall på onsdag.

Foto: Flywood Studio Bildtext: Samuel Eriksson har gjort fyra mål i de tre senaste matcherna.

Och det finns en hel del av derby-karaktär även i den här matchen. Inte bara för att Sundsvall är ”närmaste” motståndare utan också för att laget har flera spelare som tidigare spelat i HHC, som i sin tur har spelare som också spelat i Sundsvall. Till råga på allt har HHC tre spelare som fortfarande är bosatta i Sundsvall.

Dessutom har Sundsvall en tränare med ikon-status efter 12 (!) säsonger och över 500 matcher för Hudik. Jonas Lindströms namn kan stavas ”respekt” – även när han nu befinner sig i motståndarnas bås. Så visst kan man utan vidare konstatera att de här lagen har mycket gemensamt.

Inför matchen, som borde bli en publikmagnet, har vi träffat HHC:s forward #16 Samuel Eriksson, som nu är inne på sin andra säsong i HHC och som själv har spelat en säsong i Sundsvall. Och som gjort mål tre matcher i rad (fyra mål) efter en säsongsinledning med en hel del ”motstuds” i det som annars är hans starkaste vapen – det vill säga spelet runt kassen.

Samuel Eriksson gör nu sin andra säsong i Hudik efter att ha spelat en säsong även i Kalix. Totalt har han på 135 matcher i Hockeyettan gjort 130 poäng (46+74), vilket gör ett snitt så nära man kan komma en poäng per match. Men i öppningen av den här säsongen blev det bara ett mål och två assists på nio matcher – och sex poänglösa matcher – innan det lossnade.

– Jag hade lägen då också, men fick inte in pucken. Till en början hade jag inte så mycket speltid och det bidrog väl också till att självförtroendet sviktade. Man blir lite stressad och vill bara bevisa att man kan, men det man gör och det man vill göra går åt skilda håll, menar Samuel.

– Men jag tycker väl ändå att jag bidrog då också och skapade chanser åt mina kedjekompisar. Och om man bara jobbar på så lossnar det så småningom. Sedan är det ju egentligen oviktigt vem som gör mål och poäng om bara laget vinner.

I ett antal matcher har Samuel Eriksson nu spelat tillsammans med Karl Umegård och Marcus Limpar Lantz och det är en trio som verkligen hittat kemin och där det blivit runt 16 minuter på isen.

– Det blir lite skillnad, man kommer bättre in i matchen. Man blir tryggare när man vet att man snart ska ut och spela igen och har mer tid på sig, säger Samuel.

– Att vi sedan gjort några svagare insatser, som mot Vännäs, beror väl på att det inte går över en natt när man ska ta in ett nytt tänk och spela med nya lagkompisar.

– Vi har en del att skruva på och jag är säker på att vi kan bli bättre i många delar av spelet, tycker Samuel Eriksson.

Nu handlar det alltså närmast om ett förväntat hett möte med Sundsvall.

– Det är ett fysiskt starkt lag med ett rakt spel, det mest kontinentala spelsättet av lagen i den här serien. De spelar obekvämt och hårt, men vi ska stå upp och inte vika ner oss. Vi måste ha mycket puck och låta dom jaga, menar HHC-forwarden precis innan han och lagkompisarna går ut till måndagsträningen i Holmen Center, dit vi förväntar oss att många kommer på onsdag kväll.

Och räkna med att det blir en hel del supportrar även från Sundsvall som då ska försöka överrösta den nyväckta HHC-klacken, som verkligen har bidragit till en ny feststämning kring Hudiks matcher.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Boka din plats här.