Tröjauktionen: Mattias och Måleriet har aldrig svikit Mörrum Hockey

Mattias Jurovaty startade sitt företag 2005 – och köpte direkt en reklamplats på Mörrum Hockeys tröjor.

Snart 20 år senare finns Måleriets logotype fortfarande med på tröjorna. Företaget har blivit en av föreningens mest trogna sponsorer.

”Man kan säga att jag har avstått aktieutdelning för att kunna stötta Goiset”, säger Mattias.

Tröjauktion – Allsvenskan 2004/05

Mörrum Hockey spelade sin senaste säsong i Hockeyallsvenskan 2004/2005. Trots att det blev nedflyttning vimlade det av bra spelare i laget. Eller vad sägs om stjärnor som Marcus Paulsson, Carl Söderberg och vår egen Simon Skoog för att nämna några?

Nu har du chansen att köpa en matchtröja från den säsongen! Information om vilka tröjor som finns tillgängliga och hur du lägger ett bud hittar du på den HÄR sidan.

Mattias Jurovaty minns exakt hur det gick till den där dagen sommaren 2005 när han skrev på sitt första sponsoravtal med Mörrum Hockey. Klubben hade just degraderats och mycket var kaos. Matchtröjorna som hade använts säsongen 2004/05 var i bra skick och skulle hänga med ytterligare ett tag.

”Jag träffade ”Bolling” (Magnus Karlsson) på torget en dag. Han hade hela bilen full av galgar och tröjor och visade var jag skulle få min Måleriet-logga. Mitt på bröstet. Det var en bra plats, och vi tog i hand. Sedan den dagen har jag haft reklam på Mörrums tröjor”.

Sommaren 2005 var Måleriet ett helt nystartat företag. Mattias gick från att vara funktionär i Goiset till att bli sponsor. Och trots förluster, nedflyttningar, tränarbyten, kriser och diverse andra motgångar har Mattias aldrig ens funderat på att sluta stötta laget i hans hjärta.

”Är man Goisare så är man. Hade alla företag här runt omkring stöttat lika mycket sett till omsättning, så hade Mörrum nog spelat i SHL”, säger Mattias och skrattar.

En fråga som Måleriets ägare brinner extra mycket för är den om hockeygymnasiet i Karlshamn, som han tycker borde utvecklas ännu mer.

”Våra juniorer ska ju inte behöva spela i Olofström! Nu när Högskolan flyttar så hade det väl passat att kunna få lite andra elever att söka sig till Karlshamn? Jag tycker detta är a och o för att Mörrum ska kunna satsa på egna spelare. De måste få möjligheten att stanna kvar här efter högstadiet. Vill vi få fram spetsen så måste vi också ha bredden.”

När det gäller den nu pågående tröjauktionen blir Mattias nostalgisk när han fingrar på en av de gamla tröjorna.

”Ojojoj, detta är riktig kvalitet! Jag skulle tro att klubben fick betala 2000 spänn för en enda sådan här tröja. Kolla här till exempel, de flesta grejerna är påsydda för hand. Jag blir nästan sugen på att lägga ett bud själv faktiskt!”

Bud på tröjorna mejlas till [email protected]