Säsongens andra bortaseger bärgades efter 1-3 mot Kalix.

I den första perioden kommer Kalix ut stenhårt och försöker sätta hård press på Kirunas backar. Starten spelas i ett högt tempo och många turnovers görs av bägge lagen. Just ett pucktapp av KIF leder till en ledningspuck till Kalix efter 8.49. Efter det så tar KIF över taktpinnen och tar över matchen mer och mer. Under periodens sista tre minuter gör Kiruna tre mål och det står 1-3 efter första perioden. På det första och tredje målet stöter Teemu Siironen in en retur efter skott av Hampus Hagström respektive Eddie Ahlmark. Det andra målet prickskjuter Philip Kemi in från blålinjen efter fin skymning framför Kalixmålvakten.

 

I den andra perioden,  som är KIFs klart bästa, trycker Kiruna ner Kalix i egenzon till stora delar. Grabbarna jobbar riktigt hårt och presspelet fungerar bra. Ett antal vassa målchanser skapas men inga mål görs. Det ska också noteras att Kalix har några vassa målchanser men Artur visar upp ett stabilt och bra målvaktsspel.

 

I tredje perioden börjar Kiruna passivt och tillåter Kalix att spela i anfallszon. Efter fem minuter känner sig KIFs tränare tvungna att ta en timeout för att samla ihop styrkorna. Det verkar ge effekt och Kirunas spel förbättras och perioden spelas mest av utan att några större målchanser bakåt skapas. Men med sex minuter kvar skapas spänning då Kiruna drabbas av en 2+2 minuters utvisning. Ett heroiskt kämpande bortalag lyckas freda sitt mål och matchen slutar med Kiruna vinst 1-3.

 

8.49. 1-0, Nicholas Pryce (Mack Keryluck)

17.04. 1-1, Teemu Siironen (Hampus Hagström, Feliks Morozov)

18.08. 1-2, Philip Kemi (Simon Thyni)

19.36. 1-3, Teemu Siironen (Eddie Ahlmark, Simon Thyni)

Skottstatistik 34-33

Utvisningar. Kalix 0 min, Kiruna 8 min

 

***

Henrik Sahlin om vinsten:

 

Var det nervöst i slutet av matchen när vi fick fyra minuter utvisning?

-Nä, faktiskt inte. Vi litar på de spelare som spelar vid utvisningar. De gör alltid allt för laget och hornen växer fram lite extra i slutet av matcherna. Sen spelade Artur grymt bra i målet också!

 

Om vi hoppar tillbaka till slutet av första perioden. tre mål på 2.30, vad hände där?

-Vi tar skott när vi får lägen och driver mot mål. Det är något vi jobbat mycket på under träningar så det är extra roligt när det lyckas. Sen ska man ha lite flyt också, men flyt förtjänar man.

 

Spännande tabelläge nu och vi har två hemmamatcher till helgen. Hur känns det?

-Det känns grymt bra att vinna idag. Blir så mycket känslor efter en match så jag har inte hunnit tänka på helgen än, men det kommer nog snart.