Blomberg och Wistén efter segern mot Dalen

En mycket väl genomförd match, kanske säsongens allra bästa, innebar en 6-1-seger mot topplaget Dalen. Två av de ledande spelarna i laget var Anton Blomberg, som gjorde sin första match omskolad till back, samt Ludwig Wistén som stod för ett mål och tre assist bland mycket annat. Hemsidan tog ett snack med duon direkt efter matchen.  

Anton Blomberg, 6-1-seger efter en mycket väl genomförd match, håller du med?

– Ja det tycker jag!

Vad gör ni bra?

– Vi spelar enkelt och nöter ner dem, vi kör på från start och till slut så sätter vi chanserna med, vi nöter ner dem.

Jag tycker ni hade väldigt bra fart idag, det märktes att ni var spelsugna!

– Ja verkligen, det har varit ett långt uppehåll så man har längtat efter att spela match igen, men vi har kört på bra under uppehållet.

Och du fick göra din första ”riktiga” match som back, hur kändes det?

– Det kändes riktigt bra faktiskt!

Du var uppsatt som sjundeback men fick en hel del istid, var du nöjd med din istid?

– Jo men det var jag, det var kul att spela tycker jag, det var en annan puls som back än som forward, så det var jättekul!

Så fick du kröna din insats med ett mål med, en riktig rackarrökare!

– Ja det blev det vanliga som jag skickade upp den, så det var kul!

Tidigare matcher kan jag tycka att ni varit lite för mycket på utsida, men idag så tog ni verkligen striden framför kassen!

– Ja det är något vi nött på träningarna och pratat mycket om, det ska göra ont att spela ishockey och det anammar vi idag.

Du fick spela med lite olika backar idag, är det någon som är lättare att spela med tycker du?

– Jag vet inte, alla är olika men roliga att spela med, men kanske Thelander då då vi spelat tillsammans tidigare, vi har spelat lite tillsammans i Surahammar, men det funkade bra att spela med alla tycker jag.

Ny seger, denna gång efter uppehåll, hur skönt var det med tanke på att man kanske inte vet var man står riktigt efter ett så långt uppehåll?

– Så är det verkligen, de här matcherna är lite tuffare, det var viktiga poäng på spel då det är tajt i toppen, så det var viktigt vi tog en trea.

På söndag väntar Lindlöven, ännu ett bra lag, ett topplag, vad blir viktigt där?

– Det är att gå ut lika hårt som idag och sedan mala ner dem.

Det var en fysisk match som blev rätt grinig på slutet, men ni höll ändå huvudet kallt!

– Ja det brukar bli grinigt mot Dalen, men det är roliga matcher med, jag gillar såna matcher.

Du gillar när det smäller på också och delade själv ut en riktig tryckare!

– Ja det är roligt att få dela ut lite tacklingar, det var en liten tryckare, sånt är kul att få dela ut med.

Och vi fortsätter med Ludwig Wistén!

Ludwig Wistén, 1+3 idag!

– Jag har dålig koll på assisten, men det var roligt att göra mål!

Ett riktigt snyggt mål också, berätta!

– Ja dragningen var väl snygg, men skottet var mindre snyggt, men det behöver bara vara innanför ramarna.

Du såg pigg ut idag!

– Ja vi har fått gnugga skridskor och gruff med ”Isse” (Peter Isgren, Bois ass tränare) i två veckor så blir man spelsugen. Det var skitkul att spel, jag har en grym omgivning, vi har gjort om lite i powerplay som föll väl ut. Så det var mycket som stämde, så det var en bra insats faktiskt!

6-1 mot Dalen är starka siffror!

– Ja absolut, det är ett bra lag, men jag tycker att efter första perioden så sköljer vi över dem rätt rejält i andra och tredje. De har inte så mycket att komma med där. Det är starkt!

Vad gör ni bra, vad är det som gör att ni kan skölja över dem?

– Jobbet. Alla gör jobbet och när alla lägger ner det så blommar offensiven också.

Just det här med att ta sig in på mål, vilja vara där och vilja ha puck där var något som var positivt i mina ögon, håller du med?

– Absolut! Det är det viktigaste, när vi mött lite på papperet sämre lag så har det blivit mycket på utsidan, mycket tid i anfallszonen men alldeles för mycket på utsidan när de krymper ihop i en box. Men när man möter spelskickligare lag så gör man jobbet och tar sig in på kassen och gör en screen för varandra, då blir det bra.

Det var en väldigt fysisk match, men ni höll er ändå kalla och drogs inte in i några dumheter…

– Så var det absolut, jag tycker de tappade huvudet lite i tredje, men vi höll oss kalla. Vi hade lite mycket boxplay i första två, men det fick vi igen i tredje och då tog vi betalt för det med två mål med. Så med tålamod så löste det sig.

Nu väntar Lindlöven redan på söndag, så ni går från två veckors uppehåll till två matcher samma helg. Hur ska ni orka ladda om för det?

– Jag är van från norrserien där man spelade match två dagar i rad så, men det är bara roligt. Vi har tränat jättebra, även om man inte tycker det är jätteroligt att gå in i gymmet varje gång, men jag tror det kommer löna sig nu när det blir tajtare matcher, så det ska bara vara roligt.

Du säger att det inte är det roligaste med gymmet, men kör alla, vad är din uppfattning?

– Så är det, det är inte alltid det roligaste, men vi har haft två veckors riktigt bra träning och det tycker jag speglar sig i dagens match med, vi var redo!

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd